Cum alegem corect fructele şi legumele: ce indică petele de pe coaja bananelor şi cum alegem un avocado copt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucătar din Moscova explică semnele care indică prospeţimea fructelor şi legumelor. Acesta aminteşte de grija pe care ar trebui să o avem atunci când mergem la supermarket sau la piaţă pentru a nu ajunge să consumăm fructe şi legume cu nitraţi sau acoperite cu ceară.

Maria Troitskaia, un bucătar din Moscova, împărtăşeşte pe blogul personal cum alege fructele şi legumele coapte şi gustoase când merge la piaţă. Aceasta speră ca sfaturile să-i ajute pe cei care îi urmăresc postările să aleagă fructele şi legumele aromate pentru capodoperele culinare pe care  urmează să le prepare, scrie brightside.me

Roşii


Culoarea unei roşii bune ar trebui să fie omogenă, fără zone verzi. În plus, mirosul este cel mai important indicator al unei roşii autentice. Dacă apăsaţi cu degetul, ar trebuie să rămână amprenta pentru a vă asigura că nu sunt ceruite.

image

Mere

Alegeţi mere de dimensiuni medii. Un măr trebuie să fie ferm şi greu. Nu cumpăraţi mere strălucitoare. Pentru a face fructele să arate bine, producătorii le acoperă cu ceară sau răşini naturale. Atunci când cumpăraţi un măr verde, acordaţi o atenţie la pata maro de lângă codiţă - dacă este acolo, înseamnă că mărul este suficient de copt.

Cireşe

Verificaţi cireşele prin atingere înainte de a le cumpăra - nu ar trebui să fie prea tari sau prea moi. Cu cât fructele au o culoare mai întunecată, cu atât sunt mai dulci.

Prune

Când cumpăraţi prune, alegeţi fructe cu o culoare omogenă. Evitaţi să cumpăraţi prune crăpate, cu pete şi alte semne. Dacă pielea fructului are un strat subţire alb, înseamnă că aceste prune au fost culese recent.

Castraveţi

Dacă un castravete este proaspăt, culoarea acestuia trebuie să fie intensă. O coajă mult prea strălucitoare poate semnala că legumele au nitraţi şi sunt acoperite cu ceară. Cumpăraţi castraveţi care sunt de dimensiuni medii.

Banane

Punctele mici de pe coaja bananelor indică faptul că acestea sunt coapte şi gata de a fi mâncate. Cu toate acestea, nu ar trebui le păstraţi mai mult de 2 zile deoarece nu vor mai putea fi consumate. 

Un grup de cercetători japonezi de la Universitatea din Tokyo au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator şi au ajuns, printre altele, şi la concluzia că bananele foarte coapte au un conţinut ridicat de substanţe anticancerigene.

<strong>Pere</strong>

O pară coaptă poate fi uşor identificată prin aroma sa. Petele maro de lângă codiţă indică faptul că fructele nu sunt proaspete. Există tipuri de pere care menţin o culoare verde strălucitoare, dar, în majoritatea cazurilor, o mică pată roşie este un bun indicator al maturităţii fructelor. 

Lămâi

O lămâie care are coaja grunjoasă cântăreşte mai mult decât fructul cu o coajă subţire şi are mai puţină pulpă.

Avocado

Atunci când alegeţi un avocado, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să acordaţi atenţie culorii sale. Nu trebuie să fie nici moale, dar nici foarte dur. În cazul în care zona codiţei este maro, acesta este deja trecut.
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite