Video Cea mai bună rețetă de mucenici moldovenești. Jamila Cuisine: Sunt pufosi, aromati, plini de nucă, miere și incredibil de gustosi
0Se apropie sarbatoarea celor 40 de Mucenici, iar rețeta de mucenici moldovenești este minunată. Se face ușor, iar aluatul este pufos si gustos. Unsi bine cu miere si presarati cu nucă, muncenicii sunt un deliciu greu de refuzat, susține Jamila, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari.

Pentru prepararea rețetei propusă de Jamila Cuisine aveți nevoie de următoarele ingrediente: un kg faină, 450 ml lapte, 20 g drojdie uscată, trei ouă, coaja de la o lămâie, 50 ml ulei, 150 g zahăr, o lingură extract de vanilie, o lingură extract de portocală, putină sare. Pentru sirop: 400 ml apă, 200 g zahar, o păstaie de vanilie, coaja de la o lămâie, coaja de la o portocală. Pentru decor: aveți nevoie de 300 g nucă măcinată și 300 g miere de albine.
„Rețeta de mucenici moldovenești cu nuca și miere este preferată mea. Iubesc mucenicii în general și îmi plac și cei muntenești, însă aceștia parcă îmi plac și mai mult. La noi, în București, se fac cei cu zeamă. Îmi aduc aminte că vecinele noastre ne împărțeau fiecare câte un bol de sfintisori cu zeamă. Mama îi făcea mereu pe cei moldovenești, deși ea e olteancă”, spune Jamila, pe blogul ei.
Ea spune că a făcut pentru prima dată această rețeta de mucenici moldovenești cu nucă și miere, în urmă cu 11 ani.
„De atunci a devenit foarte faimoasa și mulți dintre voi ați încercat-o. Pentru mine rămâne cea mai bună rețeta pentru mucenicii de dulce, cei cu lapte și ouă. Bineînțeles că aici, pe site, gășiți și mucenicii de post, tot cu aluat pufos și gust nemaipomenit. (...) Pentru mine toate aluaturile cu nucă sunt pe placul meu. Ador nuca și îmi place să o adaug în cât mai multe deserturi. Dacă o mai combin și cu caramel, rezultă un deșert perfect pentru mine”, susține Jamila.
Cum facem cei mai pufoși mucenici moldovenești cu nucă?
Pentru a face rețeta de mucenici moldovenești cu nucă și miere va trebui să începeți cu aluatul. Acesta nu e deloc greu de făcut. Aveți nevoie de ingrediente, iar aluatul seamănă foarte mult cu cel de gogoși.
„Foarte important e să aveți ingrediente de bună calitate. Lapte gras, făină bună, ouă proaspete. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, în afară de lapte care trebuie să fie călduț cât să nu ardă la deget. Drojdie am folosit uscată, dar poate fi și proaspătă, 50g. Frământati cât puteți voi de bine, în așa fel încât aluatul să fie suplu și nelipicios. Nu mai adăugați deloc făină, dar continuați frământarea”, dezvăluie Jamila.
Siropul este și el simplu de făcut și-l puteți îndulci după preferință, mai mult sau mai puțin.
„Dacă vi se pare prea dulce, mai adăugați apă sau pur și simplu puneți mai puțin zahăr de la început. Când sfintisorii sunt complet răciți îi puteți scufundă în siropul fierbine. Îi ungeti apoi cu miere și îi tăvăliți prin nuca. Pentru că nuca să fie mai gustoasă, o puteți rumeni ușor în tigaie. Pe lângă nuca mai puteți pune și scorțișoară”, a concluzionat Jamila.