Ce trebuie să ştii despre brânzeturi
0Dacă îţi plac brânzeturile iar acestea nu lipsesc din alimentaţia ta zilnică, e bine să ştii care sunt cele mai importante diferenţe între diversele tipuri de sortimente existente pe piaţă.
Brânza de vaci
Se obţine din coagularea laptelui prin utilizarea cheagului, la care se adaugă un acid, în general lămâie sau oţet. Brânza poate fi grasă, dacă se foloseşte lapte integral, sau degresată, în acest caz laptele fiind parţial degresat. O cantitate de100 de grame de brânză de vaci proaspătă are un jur de 3 grame de carbohidraţi şi 17 mg de colesterol. Când o cumperi, ai grijă să aibă o culoare uniformă şi să nu fie uscată. Poate fi ţinută maximum o săptămână la frigider.
Caşcavalul
Face parte din categoria brânzeturilor grase, aşadar trebioe consumat cu moderaţie. Se obţine prin opărirea la 80 de grade a caşului de vacă, de oaie sau în amestec. Pasta obţinută se modelează în forma dorită şi se lasă la maturat între 30 şi 180 de zile, după ce a fost ţinută în prealabil în saramură 24-30 de ore. Tot prin opărirea caşului se fabrică şi brânzeturile topite. Este ideal pentru gratinarea mâncărurilor.