Joi, 4 Decembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Ghid de cumpărături
Dezvoltare personală
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri Primăria București 2025
Război în Ucraina
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 10
Cel mai simplu și rapid desert de Crăciun. Nu necesită coacere, e delicios și arată spectaculos VIDEO
Dacă vreți să vă surprindeți invitații cu un desert fără bătaie de cap, încercați un cheesecake rapid, recomandat de retetesivedete.ro. Este cel mai simplu desert festiv pe care-l puteți prepara acasă, de Crăciun sau în orice altă zi.
Bucătărie
25 dec. 2023
Prăjitura preferată a Regelui Mihai. Desertul rapid și delicios pregătit de Principesa Margareta
Regele Mihai nu a fost un gurmand, dar el aprecia „discret felurile bune de mâncare”, spunea fiica sa, Principesa Margareta. Iar una dintre prăjiturile sale favorite era New York Cheesecake, un desert rapid și delicios
Bucătărie
24 dec. 2023
Sarmale delicioase după rețeta lui chef Scărlătescu. Ingredientul care le face demențiale: „În mijloc, o bucată generoasă”
Fostul jurat de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit secretul sarmalelor delicioase pe care le pregătește în fiecare an de Crăciun. Cătălin Scărlătescu spune că are un ingredient special care face preparatul irezistibil.
Bucătărie
24 dec. 2023
Rețeta de sarmale a lui chef Sorin Bontea. Ingredientul care face din preparat unul delicios
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun. Anul acesta, puteți încerca și rețeta lui chef Sorin Bontea.
Bucătărie
23 dec. 2023
Secretul celei mai fragede fripturi de porc. Rezultatul este uimitor: carnea se topește în gură
O friptură de porc fragedă și suculentă se pregătește mai ușor decât v-ați fi închipuit. Carnea va avea crustă crocantă, iar interiorul se va topi în gură. Secretul îl reprezintă marinada perfectă pe care trebuie să o preparați înainte de a găti carnea.
Bucătărie
23 dec. 2023
Tortul cu blat de pișcoturi care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Este delicios și se prepară foarte repede
Gospodinele care au prea multe pregătiri de făcut pentru masa de Crăciun și simt că timpul nu le mai ajunge, pot alege să facă o prăjitură din pișcoturi. Se prepară rapid, poate fi ornat cu ușurință și are o savoare aparte.
Bucătărie
22 dec. 2023
Rețetă delicioasă: cum faci cea mai bună salată de icre acasă. Cât ulei adaugi pentru a ieși cremoasă
Salata de icre preparată acasă iese delicioasă, dacă țineți cont de câteva mici secrete. Aperitivul este un preparat simplu, rapid și foarte gustos. Iese cremoasă, fină și este foarte spornică.
Bucătărie
22 dec. 2023
Cum faci cea mai bună maioneză de casă. Rezultatul este senzațional: stă singură în picioare
Nu multe gospodine se încumetă să facă maioneză acasă, însă cu această rețetă nu veți da greș. Rezultatul va fi unul spectaculos: maioneza va putea fi tăiată în felii cu cuțitul și va sta singură în picioare, iar gustul va fi senzațional.
Bucătărie
21 dec. 2023
Cornulețe rapide și fragede, umplute cu magiun. Rețeta simplă a unui desert care se topește în gură
Cu doar câteva ingrediente puteți prepara unul dintre cele mai delicioase deserturi. Cornulețele fragede, umplute cu magiun, se fac iute. Rețeta de cornulețe este una dintre cele mai simple și ușor de făcut. Sunt gustoase și nu conțin drojdie, praf de copt sau alt agent de creștere.
Bucătărie
20 dec. 2023
Trucuri în bucătărie: Cu ce să stropești cozonacii după ce i-ai scos din cuptor
Crăciunul aduce cu el nu doar magia sărbătorilor, ci și mirosul inconfundabil a cozonacilor scoși din cuptor. Pentru un plus de aromă, gospodinele experimentate apelează la un truc furat de la chefi.
Bucătărie
20 dec. 2023
Prăjitura bizară care se pregătește de Crăciun în Umbria. Ce este serpentone și cum se prepară desertul aromat
O prăjitură cu formă bizară, dar foarte gustoasă, se pregătește de Crăciun în Italia. În Umbria, sărbătorile înseamnă o bucată de serpentone dulce și migălos. În mai 2023, Natasha Contardi a găsit printre lucrurile bunicii sale o bucată de hârtie veche, pe care era scrisă o rețetă italiană.
Bucătărie
19 dec. 2023
Cea mai gustoasă rețetă pentru pomana porcului. Ingrediente secrete care fac preparatul delicios
Pomana porcului este un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc, după ce în gospodărie are loc sacrificarea animalului. Acest fel de mâncare constă în prăjirea bucăților de carne cu tot felul de mirodenii.
Bucătărie
19 dec. 2023
Cozonacul cu aluat dospit, rețeta veche de secole. Gospodinele îl frământă până apar la suprafaţă bule de aer
Cozonacul cu aluat dospit este o rețetă veche de secole, păstrată de gospodinele din zona Moldovei. Deși rețeta este mai migăloasă, cozonacul este un deliciu: are umplutură bogată în miez de nucă, cacao și rahat
Bucătărie
18 dec. 2023
Meniu de sărbători. Cum se prepară carnea la garniță în stil tradițional. O rețetă delicioasă de la Chef Dan Neagu
Carnea la garniță este o metodă tradițională de conservare a cărnii de porc. Se realizează prin fierberea cărnii în untură, apoi ambalarea acesteia în untură, care o protejează de bacterii și o păstrează proaspătă timp îndelungat
Bucătărie
17 dec. 2023
Maioneză de post, rețetă cu ingredient-surpriză. „Prima dată am crezut că nu aud bine“
Se zice pe bună dreptate că românul este inventiv. Dacă nu ne-am convins de asta până acum, rețeta de maioneză făcută din pufuleți sigur ne va arăta acest lucru.
Bucătărie
16 dec. 2023
Cartofi țărănești de post: rețetă ardelenească veche. Ingrediente secrete care fac preparatul delicios
Garnitură delicioasă lângă o friptură sau preparat de sine stătător, în post, cartofii țărănești, pregătiți după rețeta ardelenească veche vor cuceri toate gusturile. Este un preparat simplu deosebit de gustos.
Bucătărie
15 dec. 2023
Un istoric italian specializat în artă culinară a stârnit o controversă legată de pastele carbonara
Gastronomia este o chestiune serioasă în Italia, face parte din identitatea naţională, aşa cum reiese dintr-o controversă referitoare la modul de preparare a sosului pentru paste carbonara.
Bucătărie
15 dec. 2023
Secretul sarmalelor perfecte: ingredientul care le va face mai gustoase ca niciodată
Cu sărbătorile de iarnă la ușă, atenția gospodinelor se îndreaptă spre pregătirea unui meniu festiv, iar sarmalele rămân nelipsite de pe mesele românilor. Pentru a transforma această tradiție culinară într-o explozie de gust, un ingredient secret se dovedește a fi cheia succesului.
Bucătărie
15 dec. 2023
Video
Cum faci cea mai ieftină prăjitură de post. Desertul cu gem și nucă se topește în gură, pașii gătirii VIDEO
Este ieftină, ușor de preparat și deosebit de gustoasă. Prăjitura cu gem este desertul perfect în perioada postului. Cu ingrediente puține și respectând întocmai pașii gătirii veți obține un dulce senzațional.
Bucătărie
14 dec. 2023
Rețetă rapidă de aperitiv de la Anca Țurcașiu. E gata în 15 minute
Dacă nu ai avut timp să pregătești nimic și, totuși, vrei să-i surprinzi pe cei dragi, Anca Țurcașiu vine în ajutor. Vedeta, în vârstă de 53 de ani, a dezvăluit o rețetă care se prepară în doar 15 minute.
Bucătărie
14 dec. 2023
Rețeta celor mai pufoși covrigi de casă. Preparatul de care nu te mai saturi, cât lași aluatul la crescut
Cu sare mare, susan, mac, semințe de in sau chimen, covrigii de casă sunt un preparat cu care nu veți da greș. Pentru a ieși pufoși, în timpul preparării este necesar ca aceștia să fie opăriți timp de câteva secunde.
Bucătărie
13 dec. 2023
Cartofii la cuptor, un deliciu. Cum faci cea mai ușoară mâncare de post, condimentele care îi fac irezistibili
Este un preparat simplu, dar deosebit de gustos. În post, cartofii la cuptor sunt o masă sățioasă și ușor de pregătit. Pot fi serviți cu murături, salată de legume ori cu sos de usturoi.
Bucătărie
08 dec. 2023
Un preparat din Peru, consumat de peste 2.000 de ani, inclus în patrimoniul UNESCO. Ce conține
UNESCO a inclus, miercuri, un preparat culinar peruan, cu o istorie de peste 2.000 de ani, în prestigioasa listă a patrimoniului imaterial al umanității, potrivit AFP.
Bucătărie
07 dec. 2023
Negresa pufoasă de post, un desert senzațional. Rețeta prăjiturii care se topește în gură
Un desert ieftin și ușor de preparat este negresa pufoasă de post. Prăjitura se gătește cu câteva ingrediente, însă rezultatul este senzațional. Fără ouă, lapte și unt, desertul va cuceri și cele mai pretențioase gusturi.
Bucătărie
07 dec. 2023
Delicii culinare în Tanzania: Top 5 preparate must-try
Tanzania, considerată de cele mai multe ori drept "comoara ascunsă a Africii," nu este doar o destinație fascinantă, ci și o țară cu o bucătărie variată și bogată.
Bucătărie
06 dec. 2023
Rețeta perfectă de paste pentru „fete leneșe”. Ai nevoie de doar 3 ingrediente
Câteodată, chiar și Martha Stewart nu are chef să pregătească o cină elaborată. Atunci când are poftă de ceva simplu, ea apelează întotdeauna la paste, conform Business Insider.
Bucătărie
05 dec. 2023
Cum se prepară sarmalele de peşte. Rețeta tradițională culeasă de la o mânăstire din Banat
Postul Crăciunului este mult mai ușor de ținut decât cel al Paștelui, pentru că are multe dezlegări la pește, un aliment gustos și sănătos, atunci când e atent ales, care, consumat prăjit sau fript, ori în diferite preparate, mai domolește din asprimea perioadei de abstinență.
Bucătărie
04 dec. 2023
Cum faci cele mai bune chiftele din linte cu vinete: secretul preparatului simplu. Ingredientul care face diferența
Lintea, o leguminoasă care aduce proteine importante organismului, poate fi folosită și pentru pregătirea unor chiftele guastoase, nu doar în salată ori în supe. Chiftelele din linte cu vinete sunt un preparat ușor și sățios.
Bucătărie
03 dec. 2023
Tiramisu alb, un desert spectaculos, cu succes garantat. Secretul prăjiturii cu gust demențial
Nu doar că este delicios, ci este și simplu de făcut. Tiramisu alb este desertul de care nu te mai saturi. Rețeta necesită doar câteva ingrediente și multă răbdare, pentru că se servește a doua zi. Dacă este ținut la rece 24 de ore, rezultatul va fi unul spectaculos.
Bucătărie
03 dec. 2023
Topul celor mai populare preparate românești. Tortul inventat de cofetarii de la Capșa, printre preferatele gurmanzilor
Gastronomia românească este foarte apreciată de către cei care vin să ne viziteze țara.
Bucătărie
02 dec. 2023
De ce nu e bine să speli puiul înainte de a-l găti. Riscul uriaș la care nu te-ai gândit când faci gestul banal
Urmele de pene sau murdărie ar fi putut necesita spălarea puiului în urmă cu jumătate de secol. Dar în zilele noastre, carnea de pasăre este pre-spălată și gata de gătit atunci când o cumpărăm. Spălarea puiului nu este doar inutilă, poate crește de fapt riscul de îmbolnăvire.
Bucătărie
02 dec. 2023
Ciorba de cartofi, o alegere sănătoasă nu doar în post. Rețeta preparatului simplu cu care nu dai greș
O ciorbă de cartofi simplă, acrită cu borș sau cu zeamă de varză este o alegere gustoasă oricând, nu doar în perioadele de post. Preparatul este ieftin și sănătos și reprezintă o masă delicioasă și sățioasă.
Bucătărie
02 dec. 2023
Cum se prepară mâncarea de cartofi mănăstirească. Gustoasă, de post și ușor de gătit
Mâncărurile tradiționale au un gust aparte, iar mâncarea de cartofi mănăstirească este o opțiune delicioasă și sățioasă, potrivită pentru cei care respectă postul sau doresc o alternativă vegetală plină de savoare, la alimentele mai grele.
Bucătărie
01 dec. 2023
← Pagina 9
Pagina 11 →