Luni, 27 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 10
Prăjitura bizară care se pregătește de Crăciun în Umbria. Ce este serpentone și cum se prepară desertul aromat
O prăjitură cu formă bizară, dar foarte gustoasă, se pregătește de Crăciun în Italia. În Umbria, sărbătorile înseamnă o bucată de serpentone dulce și migălos. În mai 2023, Natasha Contardi a găsit printre lucrurile bunicii sale o bucată de hârtie veche, pe care era scrisă o rețetă italiană.
Bucătărie
19 dec. 2023
Cea mai gustoasă rețetă pentru pomana porcului. Ingrediente secrete care fac preparatul delicios
Pomana porcului este un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc, după ce în gospodărie are loc sacrificarea animalului. Acest fel de mâncare constă în prăjirea bucăților de carne cu tot felul de mirodenii.
Bucătărie
19 dec. 2023
Cozonacul cu aluat dospit, rețeta veche de secole. Gospodinele îl frământă până apar la suprafaţă bule de aer
Cozonacul cu aluat dospit este o rețetă veche de secole, păstrată de gospodinele din zona Moldovei. Deși rețeta este mai migăloasă, cozonacul este un deliciu: are umplutură bogată în miez de nucă, cacao și rahat
Bucătărie
18 dec. 2023
Meniu de sărbători. Cum se prepară carnea la garniță în stil tradițional. O rețetă delicioasă de la Chef Dan Neagu
Carnea la garniță este o metodă tradițională de conservare a cărnii de porc. Se realizează prin fierberea cărnii în untură, apoi ambalarea acesteia în untură, care o protejează de bacterii și o păstrează proaspătă timp îndelungat
Bucătărie
17 dec. 2023
Maioneză de post, rețetă cu ingredient-surpriză. „Prima dată am crezut că nu aud bine“
Se zice pe bună dreptate că românul este inventiv. Dacă nu ne-am convins de asta până acum, rețeta de maioneză făcută din pufuleți sigur ne va arăta acest lucru.
Bucătărie
16 dec. 2023
Cartofi țărănești de post: rețetă ardelenească veche. Ingrediente secrete care fac preparatul delicios
Garnitură delicioasă lângă o friptură sau preparat de sine stătător, în post, cartofii țărănești, pregătiți după rețeta ardelenească veche vor cuceri toate gusturile. Este un preparat simplu deosebit de gustos.
Bucătărie
15 dec. 2023
Un istoric italian specializat în artă culinară a stârnit o controversă legată de pastele carbonara
Gastronomia este o chestiune serioasă în Italia, face parte din identitatea naţională, aşa cum reiese dintr-o controversă referitoare la modul de preparare a sosului pentru paste carbonara.
Bucătărie
15 dec. 2023
Secretul sarmalelor perfecte: ingredientul care le va face mai gustoase ca niciodată
Cu sărbătorile de iarnă la ușă, atenția gospodinelor se îndreaptă spre pregătirea unui meniu festiv, iar sarmalele rămân nelipsite de pe mesele românilor. Pentru a transforma această tradiție culinară într-o explozie de gust, un ingredient secret se dovedește a fi cheia succesului.
Bucătărie
15 dec. 2023
Video
Cum faci cea mai ieftină prăjitură de post. Desertul cu gem și nucă se topește în gură, pașii gătirii VIDEO
Este ieftină, ușor de preparat și deosebit de gustoasă. Prăjitura cu gem este desertul perfect în perioada postului. Cu ingrediente puține și respectând întocmai pașii gătirii veți obține un dulce senzațional.
Bucătărie
14 dec. 2023
Rețetă rapidă de aperitiv de la Anca Țurcașiu. E gata în 15 minute
Dacă nu ai avut timp să pregătești nimic și, totuși, vrei să-i surprinzi pe cei dragi, Anca Țurcașiu vine în ajutor. Vedeta, în vârstă de 53 de ani, a dezvăluit o rețetă care se prepară în doar 15 minute.
Bucătărie
14 dec. 2023
Rețeta celor mai pufoși covrigi de casă. Preparatul de care nu te mai saturi, cât lași aluatul la crescut
Cu sare mare, susan, mac, semințe de in sau chimen, covrigii de casă sunt un preparat cu care nu veți da greș. Pentru a ieși pufoși, în timpul preparării este necesar ca aceștia să fie opăriți timp de câteva secunde.
Bucătărie
13 dec. 2023
Cartofii la cuptor, un deliciu. Cum faci cea mai ușoară mâncare de post, condimentele care îi fac irezistibili
Este un preparat simplu, dar deosebit de gustos. În post, cartofii la cuptor sunt o masă sățioasă și ușor de pregătit. Pot fi serviți cu murături, salată de legume ori cu sos de usturoi.
Bucătărie
08 dec. 2023
Un preparat din Peru, consumat de peste 2.000 de ani, inclus în patrimoniul UNESCO. Ce conține
UNESCO a inclus, miercuri, un preparat culinar peruan, cu o istorie de peste 2.000 de ani, în prestigioasa listă a patrimoniului imaterial al umanității, potrivit AFP.
Bucătărie
07 dec. 2023
Negresa pufoasă de post, un desert senzațional. Rețeta prăjiturii care se topește în gură
Un desert ieftin și ușor de preparat este negresa pufoasă de post. Prăjitura se gătește cu câteva ingrediente, însă rezultatul este senzațional. Fără ouă, lapte și unt, desertul va cuceri și cele mai pretențioase gusturi.
Bucătărie
07 dec. 2023
Delicii culinare în Tanzania: Top 5 preparate must-try
Tanzania, considerată de cele mai multe ori drept "comoara ascunsă a Africii," nu este doar o destinație fascinantă, ci și o țară cu o bucătărie variată și bogată.
Bucătărie
06 dec. 2023
Rețeta perfectă de paste pentru „fete leneșe”. Ai nevoie de doar 3 ingrediente
Câteodată, chiar și Martha Stewart nu are chef să pregătească o cină elaborată. Atunci când are poftă de ceva simplu, ea apelează întotdeauna la paste, conform Business Insider.
Bucătărie
05 dec. 2023
Cum se prepară sarmalele de peşte. Rețeta tradițională culeasă de la o mânăstire din Banat
Postul Crăciunului este mult mai ușor de ținut decât cel al Paștelui, pentru că are multe dezlegări la pește, un aliment gustos și sănătos, atunci când e atent ales, care, consumat prăjit sau fript, ori în diferite preparate, mai domolește din asprimea perioadei de abstinență.
Bucătărie
04 dec. 2023
Cum faci cele mai bune chiftele din linte cu vinete: secretul preparatului simplu. Ingredientul care face diferența
Lintea, o leguminoasă care aduce proteine importante organismului, poate fi folosită și pentru pregătirea unor chiftele guastoase, nu doar în salată ori în supe. Chiftelele din linte cu vinete sunt un preparat ușor și sățios.
Bucătărie
03 dec. 2023
Tiramisu alb, un desert spectaculos, cu succes garantat. Secretul prăjiturii cu gust demențial
Nu doar că este delicios, ci este și simplu de făcut. Tiramisu alb este desertul de care nu te mai saturi. Rețeta necesită doar câteva ingrediente și multă răbdare, pentru că se servește a doua zi. Dacă este ținut la rece 24 de ore, rezultatul va fi unul spectaculos.
Bucătărie
03 dec. 2023
Topul celor mai populare preparate românești. Tortul inventat de cofetarii de la Capșa, printre preferatele gurmanzilor
Gastronomia românească este foarte apreciată de către cei care vin să ne viziteze țara.
Bucătărie
02 dec. 2023
De ce nu e bine să speli puiul înainte de a-l găti. Riscul uriaș la care nu te-ai gândit când faci gestul banal
Urmele de pene sau murdărie ar fi putut necesita spălarea puiului în urmă cu jumătate de secol. Dar în zilele noastre, carnea de pasăre este pre-spălată și gata de gătit atunci când o cumpărăm. Spălarea puiului nu este doar inutilă, poate crește de fapt riscul de îmbolnăvire.
Bucătărie
02 dec. 2023
Ciorba de cartofi, o alegere sănătoasă nu doar în post. Rețeta preparatului simplu cu care nu dai greș
O ciorbă de cartofi simplă, acrită cu borș sau cu zeamă de varză este o alegere gustoasă oricând, nu doar în perioadele de post. Preparatul este ieftin și sănătos și reprezintă o masă delicioasă și sățioasă.
Bucătărie
02 dec. 2023
Cum se prepară mâncarea de cartofi mănăstirească. Gustoasă, de post și ușor de gătit
Mâncărurile tradiționale au un gust aparte, iar mâncarea de cartofi mănăstirească este o opțiune delicioasă și sățioasă, potrivită pentru cei care respectă postul sau doresc o alternativă vegetală plină de savoare, la alimentele mai grele.
Bucătărie
01 dec. 2023
Cea mai bună iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta preparatului delicios de la Radu Anton Roman
Fasolea cu ciolan afumat, cârnaţi sau simplă este preparatul preferat de Ziua Naţională a românilor, 1 Decembrie. Cea mai gustoasă mâncare se gătește după rețeta tradițională a regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Bucătărie
30 nov. 2023
Cei mai gustoși ardei umpluți de post. Rețeta explicată, pas cu pas, de Chef Florin Dumitrescu
Florin Dumitrescu a explicat rețeta celor mai gustoși ardei umpluți de post, potrivit Click! Fostul jurat al emisiunii „Chefi la cuțite” a împărtășit secretele unui preparat cu adevărat reușit.
Bucătărie
28 nov. 2023
Rețeta mâncării de post preferate de duhovnicul Arsenie Boca. Preparatul simplu, dar savuros
Părintele Arsenie Boca, recunoscut pentru stilul său de viață auster și profund spiritual, avea o preferință culinară simplă, dar savuroasă în timpul postului: supa de cartofi cu pâine prăjită și usturoi. Această rețetă, considerată o adevărată delicatesă în Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara,
Bucătărie
28 nov. 2023
Modul corect de depozitare a maionezei. Cum îi poți prelungi valabilitatea cu până la trei luni
Maioneza este un sos cremos și delicios adesea folosită pentru a însoți diferite garnituri, salate sau sandvișuri. Pentru a-și păstra însă savoarea și a-i extinde perioada de valabilitate, modul de depozitare este esențial.
Bucătărie
26 nov. 2023
Bezele cu nuci pecan și ciocolată: Rețeta simplă și delicioasă, preparată din albușurile rămase
Ai câteva albușuri în plus și îți dorești un desert rafinat? Încearcă această rețetă simplă de bezele cu nuci pecan și ciocolată, un deliciu care satisface orice poftă de dulce.
Bucătărie
26 nov. 2023
Preparat de post: Fusilli cu ciuperci și multe legume
O rețetă delicioasă de paste este oricând binevenită. Simplu și rapid de preparat, asezonate cu ingrediente alese, ele pot deveni un adevărat deliciu culinar, la masa de prânz sau la cină.
Bucătărie
25 nov. 2023
Gogoși pufoase de post: cea mai ieftină și ușoară rețetă. Desertul delicios pe care nu îl poți refuza
Cu câteva ingrediente ieftine iese un desert de milioane. Gogoșile pufoase de post se prepară rapid și sunt un dulce de nerefuzat. Simple sau umplute cu gem, spanac ori varză, gogoșile sunt gata cât ai clipi.
Bucătărie
24 nov. 2023
Cozonac fără frământare, printre cele mai căutate rețete de sărbători. Cum se face, mai simplu, acest desert
Cozonacul este, de sărbători, nelipsit de pe mesele românilor. Savurosul preparat necesită însă multă muncă, potrivit rețetelor clasice, ceea ce descurajează uneori gospodinele. Există, din fericire, varianta cozonacului fără frământare, care umple casa de miresme cu mai puțin efort.
Bucătărie
24 nov. 2023
Secretul unei ciorbe de burtă perfecte. Ce să pui la fiert pe lângă ingredientele de bază
Când vine vorba de preparate tradiționale, ciorba de burtă se distinge prin savoare. Nu toată lumea știe că, pe lângă ingredientele foarte bine cunoscute, mai există unul care transformă preparatul într-o magie culinară.
Bucătărie
24 nov. 2023
Ce greșeli să nu faci atunci când gătești cu ierburi aromatice. Cum poți să strici rapid mâncarea
Aduc prospețime și un gust deosebit mâncărurilor, însă e necesar să știm cantitatea corectă de ierburi aromatice pe care o adăugăm în preparate. De asemenea, este bine de știut care este momentul perfect în care se pot pune în oală.
Bucătărie
22 nov. 2023
← Pagina 9
Pagina 11 →