O pizzerie din România, în topul celor mai bune 50 din Europa. În ce oraș și pe ce loc se află

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O singură pizzerie din România a fost inclusă în top 50 astfel de localuri la nivel european, conform unui clasament publicat pe data de 14 mai 2024 de către 50toppizza.it.

Pizza SURSĂ FOTO zano
Pizza SURSĂ FOTO zano

Astfel, printre pizzerii celebre din marile orașe ale Europei și-a făcut loc și o pizzerie din Iași, care a fost extrem de apreciată de criticii culinari care au vizitat-o.

O pizzerie din România, în top cele mai bune 50 din Europa

Este vorba despre Pizzeria Zano din Iași, care a reușit să ocupe locul 49 în Europa, conform ghidului 50 Top Pizza 2024. Decernarea premiilor a avut loc în cadrul unui eveniment organizat la începutul acestei săptămâni, în capitala Spaniei, la Madrid.

Înființată în urmă cu aproximativ un an de zile de către antreprenorul Alex Gafițianu și de către Giovanni Santarpia, pizzaiolo italian, bucătar care se ocupă exclusiv de prepararea de pizza, pizzeria din Iași a reușit să satisfacă cele mai pretențioase papile gustative în materie de pizza.

Italianul Giovanni Satarpia este responsabil de realizarea meniului și supraveghează dezvoltarea unei echipe foarte motivate de tineri români. Pizza este dospită cu grijă, având o crustă moale, pronunțată și condimentată conform tradiției italiene, dar și bine coaptă; primul lucru pe care îl observi este aroma care te teleportează pe aleile din Napoli. Asocierea vinurilor și a berilor adaugă o notă de divertisment. Atmosfera este foarte caldă și primitoare, serviciul plăcut și bine organizat pentru a crea o experiență grozavă”, notează Top 50 Pizza.

50 Top Pizza realizează clasamente cu pizzerii și pizzaioli și organizează evenimente în cadrul cărora se reunesc actorii relevanți din domeniu. Astfel, inspectorii și curatorii 50 Top Pizza sunt independenți și fac vizite anonime neanunțate, nedezvăluindu-și calitatea nici după părăsirea locației.

Cum se întocmește clasamentul

Clasamentul anual 50 Top Pizza stabilește o ierarhie având în vedere mai multe criterii extrem de importante. În primul rând, este vorba despre pizza, care trebuie să fie pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă și să conțină doar ingrediente de origine italiană.

Totodată, foarte importante sunt și serviciile, modul în personalul servește și prezintă pizza fiind unul dintre principalele criterii de departajare. Atmosfera din local este un alt aspect important, iar meniul, cu tot cu pizza și băuturi, este extrem de important pentru criticii culinari.

Ținem foarte mult să oferim o pizza autentic napoletană, în variante diverse, care respectă cu fermitate rețetele originale, într-o atmosferă caldă și primitoare care, dincolo de savoarea din pizza, să completeze un moment special de răsfăț, relaxare și inspirație din viața celor care ne trec pragul”, declară Alex Gafițianu, managerul locației din Iași.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite