Cei doi carbohidrați care ar trebui consumați zilnic. Nutriționist: Pe măsură ce îmbătrâniți, ei îți accelerează metabolismul

0
Publicat:

Pentru a avea energia necesară și a ne controla greutatea, nutriționiștii recomandă consumul a doi carbohidrați: quinoa și cartofii dulci. „Oferă energie susținută, îmbunătățesc funcția metabolică și contribuie la starea generală de bine”, susțin specialiștii.

Cartofii dulci, carbohidrați ce ar trebui consumați zilnic FOTO: Arhivă, Adevărul
Cartofii dulci, carbohidrați ce ar trebui consumați zilnic FOTO: Arhivă, Adevărul

Carbohidrații complecși, adesea găsiți în cerealele integrale, leguminoase, legume și fructe, sunt componente esențiale ale unei diete echilibrate.

Potrivit publicației SheFinds, spre deosebire de carbohidrații simpli, care sunt digerați rapid și pot cauza creșteri ale nivelului de zahăr din sânge, carbohidrații complecși durează mai mult să se descompună, oferind o eliberare de energie mai susținută.

Medicul nutriționist Varsha Khatri recomandă doi carbohidrați complecși pe care să-i adăugăm în dietă pentru a avea un metabolism stimulat. Ea a dezvăluit că quinoa și cartofii dulci sunt două dintre cele mai bune opțiuni.

Quinoa și cartofi dulci

Quinoa și cartofii dulci sunt exemple excelente de carbohidrați complecși care pot aduce beneficii metabolismului, mai ales pe măsură ce îmbătrâniți. Quinoa este o cereală densă în nutrienți, bogată în proteine și fibre, care favorizează eliberarea prelungită de energie și îmbunătățește rata metabolică prin efectul său termic.

În mod similar, cartofii dulci sunt bogați în fibre alimentare și sunt plini de vitamine și minerale esențiale. Conținutul lor ridicat de fibre ajută la digestie și contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind căderile de energie și mâncatul în exces.

„Din punctul meu de vedere profesional, două alegeri favorabile pentru încorporarea carbohidraților complecși în alimentația de zi cu zi sunt quinoa și cartofii dulci. Quinoa este o sămânță asemănătoare cu o cereală care reprezintă un aport de proteine complete și dense în nutrienți, alături de carbohidrați complecși. În schimb, cartofii dulci au un conținut suficient de fibre, vitamine și minerale, cum ar fi betacarotenul. Eliberarea susținută de energie și susținerea funcției metabolice sunt realizate de către ambii carbohidrați complecși”, spune Khatri.

Nutriționistul a vorbit despre rolul pe care carbohidrații complecși îl pot juca pentru a ajuta acest lucru.

„Diferitele motive, cum ar fi reducerea masei musculare și modificările hormonale, fac ca metabolismul organismului să încetinească odată cu vârsta. Cu toate acestea, această încetinire poate fi contracarată prin consumul de carbohidrați complecși precum quinoa și cartofii dulci în diferite moduri”, susține medicul nutriționist Varsha Khatri. 

De asemenea, asigură conțin fibre, „care vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp în afară de promovarea unei bune digestii; prin urmare, ajută în pierderea în greutate – un aspect important al metabolismului pe măsură ce îmbătrânim”.

Cartofii dulci pot fi savurați în diverse moduri, cum ar fi cartofi prăjiți, boluri de mic dejun cu iaurt grecesc și nuci, supe cremoase și salate. 

Quinoa în sine este o bază excelentă pentru terci cu fructe și nuci, salate răcoritoare cu legume și fasole tocată, salate cu proteine slabe și legume și ardei umpluți.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite