Video Bijuteria contemporană face spectacol la București. Romanian Jewelry Week promite un show plin de creativitate și inovație

0
0
Publicat:

Romanian Jewelry Week 2024 se deschide pe 2 octombrie la Biblioteca Națională a României. Despre ediția aniversară din acest an povestește la Adevărul Live David Sandu,  Fondatorul și Curatorul expoziției

Andreia Gabriela Popescu  "Spectrum  Vowel colors” Inele  Photo credit Stefan Vartolomei
Andreia Gabriela Popescu "Spectrum Vowel colors” Inele Photo credit Stefan Vartolomei

230 de designeri din 40 de țări și un răsfăț de bijuterii și artă contemporană

Biblioteca Națională a României se pregătește de un adevărat desant. Între 2-6 octombrie, spațiul cărților va fi cucerit de seducătoarea lume a bijuteriilor contemporane.

Creații unice și artiști de renume la nivel național și internațional vor răsfăța publicul din București  cu expoziții captivante, conferințe educative și târguri de bijuterie.  Ediția din acest an, cea aniversară  promite să fie un punct de referință pentru iubitorii și creatorii de bijuterie.

”Între 2 și 6 octombrie,  Biblioteca Națională a României, unde avem întregul parter împreună cu toată intrarea principală, devine un spațiu vast,  impresionant care se transformă pentru o săptămână într-un festival al bijuteriei contemporane. Programul celor 5 zile este gândit  într-o formulă de expoziție, de conferințe, de tururi ghidate și ultimele 2 zile fiind o întâlnire față în față  cu designerii, unde ei pot și vinde. Formula de a avea o expoziție și un târg puse împreună a fost un design de eveniment  preluat ulterior și de celelalte săptămâni ale bijuteriei din Europa.” spune David Sandu,  Fondatorul și Curatorul Romanian Jewelry Week 2024.

Din 2 octombtie, la Biblioteca Națională a României este deschisă  expoziția centrală Romanian Jewelry Week pentru al treilea an consecutiv, precum și o secțiune specială de târg cu vânzare în perioada 5-6 octombrie, cu mii de exponate de bijuterie contemporană

Rogramul  de vizitare este între  2 octombrie 18.00 - 20.00, 3-6 octombrie 11.00 - 20.00.În primele 3 zile din Romanian Jewelry Week intrarea  este liberă, iar  pentru târgul de bijuterie contemporană din 5 și 6 octombrie inytrarea se face pe bază de bilet. 

Renumitul designer de bijuterie Michael Berger expune la Romanian Jewelry Week

Recunoscut pentru transformarea mâinilor într-o adevărată scenă vizuală, renumitul designer de bijuterie Michael Berger prezintă pentru prima dată la București, în expoziția exclusivă la Goethe-Institut, creațiile sale,  bijuteriile kinetice, design-urile inovatoare ale lui Berger combinând oțelul inoxidabil cu aur, pietre prețioase și sticlă dichroică. 

Michael Berger e un compendium absolut între inginerie și artă. La București, el va susține  o conferință și va prezenta o colecție specială inspirată din literatura germană și are niște bijuterii care preiau mișcarea mâinii omului, iar  pe o hârtie, un creionel,  desenează un grafic al mișcării personajului care poartă inelul și  care este unic. Desenul  este irepetabil.” spune Sandu despre expoziția artistului german.

Diploma Show 2024 se întîlmește cu  Romanian Jewelry Week x Global Creative Graduate Showcase 

Global Creative Graduate Showcase este o competiție internațională anuală organizată de platforma digitală pentru artiști și designeri emergenți Arts Thread. Concursul este deschis pentru toți absolvenții din domenii creative la nivel mondial. Romanian Jewelry Week va prezenta o colecție capsulă cu 10 designeri de bijuterie selectați de David Sandu, membru al juriului la secțiunea Bijuterie, din țări precum Marea Britanie, Canada, Belgia, Africa de Sud, India, Hong Kong, și multe altele.

Eveniment special va avea loc pe 4 octombrie la Deschiderea oficială Diploma 2024, iar programul de vizitare este între 4 - 13 octombrie. Accesul este liber, pe bază de rezervare prealabilă aici

 Romanian Jewelry Week este organizată de Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie. 

Află și mai multe despre Romanian Jewelry Week care anul acesta este la ediția cu nr.5, cea aniversară. Urmărește integral ediția din Adevărul Live, realizată și moderată de Antoaneta Banu și lasă-te ghidat  de David Sandu în universul seducător pe care bijuteria contemporană ți-l oferă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite