Viitorul Audi A4 va beneficia de tehnologia dezactivării cilindrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actuala generaţie a modelului A4 va fi înlocuită la jumătatea anului 2014                                  FOTO Audi
Actuala generaţie a modelului A4 va fi înlocuită la jumătatea anului 2014                                  FOTO Audi

Pentru a recupera terenul pierdut în faţa rivalilor de la BMW şi Mercedes-Benz, Audi a pregătit o infuzie serioasă de tehnologie pentru viitoarea generaţie a berlinei A4, ce va fi lansată în 2014.

Conform Auto Motor und Sport, noul A4 va beneficia atât de un design revizuit, cât şi de o mulţime de tehnologii noi, majoritatea aflate sub capotă.

Ca noutăţi, departamentul de design al constructorului german ar putea introduce pe viitorul A4 o grilă revizuită a radiatorului, bosaje mai accentuate pentru aripile maşinii, stopuri noi şi un spoiler mai pronunţat.

În ciuda acestor modificări, noutatea viitoarei generaţii o reprezintă infuzia puternică de tehnologie. După cum era de aşteptat, primul beneficiar al acestei infuzii este compartimentul motor, urmând la scurtă distanţă habitaclul.

Astfel, următorul Audi A4 ar putea veni cu un nou sistem MMI, considerabil îmbunătăţit, dar şi cu posibilitatea comandării unui heads-up display, update din ce in ce mai util pentru automobilele viitorului.

Motoarele cu aprindere internă vor suferi modificări pentru modelul din 2014 şi în ciuda lipsei de informaţii despre acestea, ne aşteptăm la un consum considerabil mai mic, raportat la parametrii de performanţă ai motoarelor. În plus, toate propulsoarele cu 4 cilindri în linie vor avea în standard tehnologia dezactivării cilindrilor, care promite să economisească jumătate de litru de combustibil la 100 de kilometri parcurşi.

Mai mult de-atât, viitoarea generaţie a modelului A4 va beneficia şi de o versiune plug-in hybrid începând cu anul 2015. Conform publicaţiei germane citate mai sus, aceasta va oferi o autonomie de 50 de kilometri în modelul electric şi va combina motorul 2.0 TFSI de 211 CP cu un motor electric de 95 CP.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite