Cele mai bune odorizante auto. Ce pericole se ascund în brăduţii parfumaţi şi care sunt variantele naturale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune odorizante auto/FOTO www.car-freshner.com
Cele mai bune odorizante auto/FOTO www.car-freshner.com

Cele mai bune odorizante auto sunt cele naturale, pe care oricine le poate face singur şi care nu conţin ingrediente chimice, care afectează sănătatea.

Cele mai bune odorizante auto. Pericolul din brăduţii de maşină

Cunoscuţii odorizanţi de maşină, vânduţi de obicei sunt forma unor brăduţi din carton sau din plastic, conţin multe ingrediente chimice, care provoacă dureri de cap, alergii sau chiar afecţiuni pulmonare. Cel mai cunoscut ingredient este Limonene, care duce la alergii ale pielii şi iritaţii la nivelul ochilor sau plămânilor. Benzenul poate provoca leucemie, formaldehida creşte riscul de cancer pulmonar, iar propanul este o toxină care afectează rinichii şi ficatul. Butanul şi izobutanul distruge sistemul nervos, iar acetona poate afecta orice organ, dacă este inhalată în cantităţi mari, scrie Viataverdeviu.ro. Studiile au demonstrat că 86% din odorizantele de maşină conţin şi ftalaţi, chimicale care tulbură echilibrul hormonal şi sunt asociaţi cu anomalii de reproducere. La bărbaţi pot provoca infertilitate, iar la femeile gravide cresc riscul de avort.

Cele mai bune odorizante auto. Variante naturale

Şoferii care vor să-şi menajeze sănătatea, dar totodată să aibă o maşină care miroase frumos pot folosi variante naturale de parfumare. Există săculeţi textili cu levănţică sau alte plante aromatice, care pot fi puşi în maşină şi care vor răspândi un miros foarte plăcut şi discret.

image

De asemenea, odorizantele naturale pot fi confecţionate foarte simplu, scrie Auto-bild.ro. Pentru a obţine un spray natural se va folosi un pulverizator, câteva picături de ulei esenţial, apă şi puţin alcool. Se amestecă trei părţi apă cu o parte de alcool, se adaugă 10-20 picături ulei parfumat, după preferinţe. Se amestecă totul bine şi se pune în pulverizator, spray-ul astfel obţinut putând fi folosit de câte ori este nevoie.

Se pot face şi odorizanţi sub formă lichidă. Pentru asta se folosesc bocarbonat de sodiu şi uleiuri esenţiale. Se toarnă bicarbonatul într-un borcănel, apoi se adaugă câteva picături de ulei parfumat (8-10 picături), după preferinţe. Recipientul se va lăsa în maşină, iar mirosul va persista câteva luni. Mare atenţie însă, nu cumva să se verse borcănelul!

Auto

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite