Ai probleme de concentrare? Animalele te pot ajuta în doar câteva secunde!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Această imagine îți poate îmbunătăți concentrarea cu până la 40%
Această imagine îți poate îmbunătăți concentrarea cu până la 40%

Fotografiile cu animale nostime şi drăgălaşe au stârnit dintotdeauna interesul atât al copiilor, cât și al adulților. Specialiștii japonezi au descoperit recent că aceste imagini au și un efect terapeutic deloc de neglijat: ele îmbunătățesc capacitatea de concentrare a privitorului.

În cadrul unui studiu efectuat la Universitatea Hiroshima, cercetătorii japonezi au încercat să înțeleagă ce impact au anumite imagini asupra creierului uman. Pentru a observa acest lucru, oamenii de știință i-au rugat pe voluntari să-și demonstreze îndemânarea cu ajutorul unui joc de societate. După prima parte a jocului, doar o serie de voluntari au privit fotografii cu pisoi și căței.

Cercetătorii au observat că aceștia au demonstrat, în a doua parte a jocului, un nivel mai mare de concentare comparativ cu ceilalți. Mai exact, grupul care a primit imagini cu pui de animale au lucrat cu 44% mai eficient.

„Imaginile cu pui de animale au un efect pozitiv asupra performanţelor comportamentale în cazul activităţilor care necesită atenţie. Efectul este evident la activităţile manuale, dar şi în domeniul percepţiei", au concluzionat cercetătorii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite