A supravieţuit în mod miraculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bunicuţă din Franţa, în vârstă de 78 de ani, a rămas în viaţă după ce a căzut într-o rigolă, unde a stat timp de o săptămână. Michelle Riotton i-a lăsat pe medici fără replică. Femeia, bolnavă de Alzheimer, a supravieţuit timp de o săptămână doar cu apă de ploaie şi cu doi biscuiţi.

În urmă cu o săptămână, Michelle Riotton, în vârstă de 78 de ani, a plecat la plimbare prin munţii Alpi. Era îmbrăcată într-un pulover de lână, nu foarte gros, şi în pantaloni, relatează „The Daily Mail". „Am căzut într-o rigolă şi am adormit", povesteşte acum ­Michelle ­Riotton. Potrivit ei, accidentul a avut loc într-o pădure deasă, în apropiere de locuinţa sa din satul Armoy.

În momentul în care a căzut în rigolă, afară era relativ cald, numai că, la lăsarea serii, temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius şi a plouat în mod constant.

Michelle Riotton a povestit că a încercat să-şi menţină temperatura corpului acoperindu-se cu frunze. Avea în buzunar doi biscuiţi din ­care mânca pe cât de puţin posibil şi bea apa de ploaie care îi curgea pe faţă.

Grijă pentru salvatori

Bunicuţa şi-a petrecut şase nopţi sub cerul liber. Sâmbătă, o echipă de intervenţie a început să o caute cu un elicopter. Salvatorii au văzut-o în şanţul destinat drenării apei, aflat la circa un ­kilometru de locuinţa ei. Când au coborât să o salveze, Michelle Riotton a strigat: „Aveţi grijă! E foarte periculos!"

Iniţial, în primele două zile, bunicuţa fusese căutată de o altă echipă de intervenţie, care pornise pe jos pentru a scotoci pădurea. Cum nu a fost găsită, căutările au fost declarate încheiate. ­Însă o vecină a femeii, Patrice Fossard, a insistat ca operaţiunea să fie reluată. „A fost un adevărat miracol că am găsit-o în viaţă, mai ales că erau puţine speranţe", a afirmat Fossard.

Păţania femeii i-a uimit pe medici, dar şi pe salvamontişti, care i-au atras atenţia să nu se mai aventureze prin pădure, avertisment valabil şi pentru persoanele ­care pleacă pe munte fără un echipament corespunzător. Michelle Riotton a fost cum nu se poate mai receptivă la această idee. „Nu mai vreau să merg într-o pădure niciodată în viaţa mea", a declarat răspicat bunicuţa supravieţuitoare.

"Nu mi-a fost frică. Dar mă gândeam mereu că familia mea îşi va face griji pentru mine."
Michelle Riotton
78 de ani

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite