Zăngănit de cătuşe în Liga 2! Flagrant de dare de mită pentru calificarea în playoff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
minge

Indiferent de eşalon, jocurile de culise şi corupţia au stabilit ierarhiile finale pentru foarte multă vreme în fotbalul autohton.

Înţelegerile dintre conducătorii cluburilor şi tentativele de mită oferită arbitrilor au fost mult diminuate după ce oameni celebri din fotbal au primit condamnări şi au petrecut ani buni în spatele gratiilor.

În ciuda paşilor făcuţi de oamenii legii pentru instaurarea unui fotbal mai curat, finalul acestui sezon din liga secundă este un exemplu că flagelul corupţiei nu a putut fi eliminat. 

Conform digisport.ro, care citează surse interne, un apropiat al unui club din Liga 2  a fost prins în flagrant de procurori în timp ce încerca să dea mită unui arbitru, suma vehiculată fiind cuprinsă între 4.000 şi 6.000 de euro. Acţiunea flagrantului a fost organizată de DGA şi de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar mituitorul a fost condus la audieri cu propunere de arestare preventivă.

Sursa citată mai scrie că mita era acordată pentru ca una dintre echipele cu şanse mari la califcarea în play-off să piardă în ultima etapă din sezonul regulat, iar în acel moment, o echipă aflată sub linia primelor 6 clasate, reprezentată de persoana care oferea mită, să aibă şanse mari să prindă play-off-ul.

Înaintea ultimei etape din Liga 2, programată să se joace duminică, 11 echipe au şanse matematice de a se califica în play-off.

UPDATE ora 21.00

Digisport anunţă că persoană acuzată de dare de mită ar fi Mihai Dogaru, vicepreşedintele echipei Petrolul Ploieşti şi manager general al Veolia, sponsorul clubului. Acesta i-ar fi promis arbitrului de la partida CS Mioveni - Aerostar Bacău suma de 5.000 de euro pentru a-i avantaja pe moldoveni.

Update ora 22.00

FC Petrolul Ploieşti a precizat, sâmbătă seară, într-un comunicat, că nu are calitate procesuală în nicio cauză penală. “Ca urmare a informaţiilor apărute în presă cu privire la faptul că Direcţia Generală Anticorupţie a iniţiat o investigaţie pentru presupuse fapte penale ale unui reprezentant al clubului nostru, dorim să precizăm urmatoarele: FC Petrolul Ploieşti nu are calitate procesuală în nicio cauza penală şi înţelege respectarea caracterului nepublic a actiunii demarate de autorităţile române. Clubul tratează cu maximă seriozitate această situaţie şi va depune toate eforturile pentru aflarea adevarului”, este comunicatul FC Petrolul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite