Viitorul competiţiei Liga Europa e incert. Michel Platini ia în calcul desfiinţarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michel Platini vorbeşte despre viitorul competiţiei Liga Europa. FOTO Mediafax
Michel Platini vorbeşte despre viitorul competiţiei Liga Europa. FOTO Mediafax

Michel Platini nu exclude desfiinţarea competiţiei Liga Europa, întrucât UEFA are în vedere o reformă a cupelor europene pentru anul 2015.

UEFA ia în calcul o schimbare pentru cupele europene din anul 2015, conform unui interviu acordat presei franceze de preşedintele Michel Platini. Oficialul a declarat că ia în calcul desfiinţarea Ligii Europa, caz în care se va extinde Liga Campionilor. 

Întrebat fiind dacă ar fi posibilă o ligă a campionilor de 64 de echipe, în condiţiile în care desfiinţarea Ligii Europa este un subiect intens discutat în ultimul timp, Platini a răspuns: „Există o analiză în curs pentru a se stabili ce format vor avea competiţiile europene între 2015 şi 2018. Se va discuta şi se va lua o decizie în 2014. Nu s-a hotărât nimic pentru moment“.

Michel Platini  nu se teme de o eventuală competiţie concurentă a Ligii Campionilor, creată de cele mai bogate cluburi: „Este o chestiune care revine mereu pe tapet. Asta nu mă îngrijorează. Nu văd cum ar putea funcţiona în afara cadrului UEFA. Cine îi va arbitra? Pe ce stadioane vor juca? Vor mulţi aşa ceva? Nu cred“, a declarat cel care este preşedintele forului fotbalistic european din 2007.

Liga Europa este o competiţie de fotbal inter-cluburi creată în 1955 sub denumirea de „Cupa Oraşelor şi Târgurilor“, redenumită în 1971 Cupa UEFA şi UEFA Europa League în 2009. Competiţia cuprinde 48 de echipe în faza grupelor plus încă opt care se alătură din Liga Campionilor. Câştigătoarea ultimei ediţii este Atletico Madrid, aflată la al doilea trofeu de acest gen. Veterane sunt Juventus, Inter şi Liverpool, cu câte trei ediţii câştigate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite