UPDATE Lance Armstrong în emisiunea celebrei Oprah: „Voiam să câştig cu orice preţ!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat FOTO Reuters
Lance Armstrong a recunoscut că s-a dopat FOTO Reuters

Oprah Winfrey a confirmat că Lance Armstrong a recunoscut, în cadrul unui interviu ce încă nu a fost difuzat, că s-a dopat de-a lungul ediţiilor „Turul Franţei”.

Înconjurat de aproximativ 10 prieteni şi consilieri, Lance Armstrong a recunoscut că a folosit substanţe interzise, menite să îl ajute în performanţa sportivă, într-o discuţie cu Oprah Winfrey, luni după-amiază.

În ceea ce „Associated Press” a catalogat drept un „interviu emoţionant” Armstrong i-a spui vedetei Oprah Winfrey că a folosit substaţe interzise pentru a câştiga Turul Franţei.

Armstrong şi-a cerut scuze în faţa angajaţilor fundaţiei sale „Livestrong”, care luptă împotriva cancerului, dar nu a recunoscut direct că s-a dopat, în timpul a şapte ediţii a Turului Franţei.

Sportivul şi-a cerut iertare pentru că şi-a dezamăgit angajaţii fundaţiei, spunând că va încerca să refacă buna reputaţie pe care „Livestrong” o avea, cu ceva timp în urmă.

Armstroung i-a rugat pe angajaţii săi să încerce în continuare ca misiunea fundaţiei să fie îndeplinită şi să îi ajute pe bolnavii de cancer şi pe familiile acestora. După întâlnire, Armstrong s-a îndreptat spre hotelul din Austin, pentru a se pregăti de interviu, în timp ce jurnaliştii se adunaseră în faţa casei sale, sperând să îl zărească pe el sau pe Winfrey.

După ce, timp de mai bine de zece ani, a negat că se dopează şi i-a ameninţat pe toţi cei care făceau aceste supoziţii la adresa lui, s-a crezut că Armstrong va recunoaşte doar parţial că a apelat la ajutorul drogurilor, de-a lungul carierei.

Interviul cu Oprah este programat să fie transmis joi, pe Oprah Winfrey Network.

„Sunt calm, mă simt în largul meu şi sunt pregătit să vorbesc deschis”, a afirmat ciclistul, pentru Asociated Press, duminică, nespecificând însă în ce fel urmează să răspundă la întrebarile care vizează scandalul de dopaj, în care este implicat.

Anul trecut, lui Armstrong i-au fost retrase toate cele şapte titluri la „Turul Franţei”, după ce  Agenţia Anti-Doping din SUA l-a numit „geniul din spatele celui mai sofisticat, profesionist şi de succes program de doping, din istoria sportului mondial.”

Conform „Daily News”, luni, Armstrong a părut să fie foarte relaxat şi încrezător, chiar dacă mulţimea de jurnalişti se adunase în faţa casei sale, glumind pe seama zvonurilor, doar ca să îi atragă atenţia.

Oprah Winfrey s-a declarat „satisfăcută” şi uimită de răspunsurile sportivului, iar interviul va fi difuzat, în două episoade, deoarece durează destul de mult. Vedeta de televiziune a remarcat că interviul a fost destul de dificil pentru Armstrong, acesta devenind emotiv, pe parcursul discuţiilor.

18 ianuarie

Întrebat de Oprah dacă a luat substanţe interzise, Lance Armstrong a răspuns afirmativ, confirmând apoi că a luat EPO şi alte produse.

Potrivit „Mediafax”, în interviul difuzat pe site-ul lui Oprah, Lance Armstrong a mărturisit şi de ce nu a spus adevărul până acum. „Pentru cei mai mulţi oameni e prea târziu şi asta e din vina mea. Văd situaţia ca pe o minciună mare care s-a repetat de multe ori".

„Era posibil să câştigi fără să te dopezi?", l-a mai întrebat Oprah.

„În acea generaţie, nu. Nu eu am inventat cultura asta, dar nici nu am încercat să o opresc", a răspuns Armstrong.

„Voiam să câştig cu orice preţ. Când am fost diagnosticat cu cancer, aş fi făcut orice ca să supravieţuiesc. Am adoptat atitudinea asta şi în ciclism, cu orice preţ, iar asta nu a fost un lucru bun", a explicat Lance Armstrong.

Lui Armstrong i-a fost prezentat discursul pe care l-a susţinut după ultimur Tur al Franţei câştigat, în 2005, în care îi acuza pe cei care spun despre el că se dopează. Fostul ciclist a recunoscut că se simte ridicol pentru acel discurs şi că ceea ce e şi mai îngrozitor e faptul că nu simţea că trişează.

Americanul a încercat să-şi ceară scuze faţă de cei care l-au acuzat în trecut că se dopează şi pe care i-a jignit, incluzând foşti membri ai echipe sau rude ale acestora.

Fostul ciclist consideră că în ochii fanilor a devenit adevărat faptul că s-a dopat atunci când coechipierul lui din cele şapte Tururi câştigate, George Hincapie, l-a acuzat că se dopează. Totuşi, Armstrong a menţionat că îl consideră încă pe George Hincape un prieten.

Lance Armstrong a precizat că de acum va coopera cu instituţiile abilitate care investighează dopajul lui.

În a doua parte a interviului lui Lance Armstrong acordat lui Oprah Winfrey, care se va difuza sâmbătă, fostul ciclist va vorbi despre familie, câştiguri, sponsori şi ce urmează să facă mai departe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite