Tenis de masă: România s-a oprit în sferturi la Mondialele din Coreea de Sud

0
Publicat:

Selecţionata feminină a României a fost învinsă de formaţia Japoniei, cu scorul de 3-0, joi, în sferturile de finală ale Campionatelor Mondiale de tenis de masă pe echipe de la Busan (Coreea de Sud).

Bernadette Szocs
Bernadette Szocs

România, care odată cu accederea în sferturi a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris, a ratat medalia la Busan, deşi a luptat curajos cu valoroasă formaţie niponă.

Bernadette Szocs a fost învinsă greu de Mima Ito, cu 3-2 (9-11, 11-5, 11-7, 6-11, 11-9). În al doilea meci, Andreea Dragoman a pierdut cu 1-3 (11-8, 4-11, 4-11, 5-11) duelul cu Hina Hayata. În al treilea meci, Elizabeta Samara a fost întrecută de Miu Hirano cu 3-0 (11-7, 11-7, 11-6).

Lotul feminin a fost format din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

La competiţie participă 40 de echipe, la feminin şi masculin. Campionatele Mondiale pe echipe sunt criteriu de calificare pentru JO Paris 2024, iar primele opt echipe vor avea asigurată calificarea directă la Jocurile Olimpice.

La ultimele două ediţii ale CM, 2018 (Halmstad, Suedia) şi 2014 (Tokyo, Japonia), echipa naţională feminină a obţinut locul cinci.

Echipa masculină s-a oprit în optimile de finală, după ce a fost învinsă miercuri de China (0-3), campioana mondială şi olimpică en titre.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite