Swansea a câştigat Cupa Ligii Angliei, după o victorie categorică în faţa lui Bradford City

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Swansea a câştigat Cupa Ligii Angliei FOTO Gerry Penny/EPA
Swansea a câştigat Cupa Ligii Angliei FOTO Gerry Penny/EPA

Swansea a cucerit primul trofeu din istorie în fotbalul englez, după ce a învins-o pe Bradford City. Galezii s-au impus duminică seară cu scorul de 5-0, iar formaţia de Liga a IV-a a încheiat meciul în inferioritate numerică, după eliminarea goalkeeper-ului Matt Duke.

Echipa lui Michael Laudrup a câştigat ultimul act din Cupa Ligii Angliei şi şi-a asigurat astfel participarea în Europa League sezonul viitor, când va intra în turul trei preliminar. 

Reuşita este cu atât mai mare cu cât Swansea se afla la prima prezenţă într-o finală majoră în cei 100 de ani de existenţă ai clubului, iar sezonul viitor va evolua în competiţia europeană după o absenţă de 21 de ani.

Marea surpriză a Cupei Ligii, Bradford City, a reuşit să le elimine pe Wigan, Arsenal şi Aston Villa, pornind cu un moral ridicat în finala Cupei Ligii Angliei. De cealaltă parte, Swansea trecuse în faza semifinalelor de Chelsea şi a acaparat ultimul act disputat pe Wembley.

Nathan Dyer (16', 48'), Jonathan De Guzman (59', 90') şi Michu (40') au adus victoria galezilor şi au înregistrat cel mai drastic scor din istoria finalelor competiţiei. La debutul celei de-a doua reprize, portarul Duke a fost eliminat pentru un fault în careu, astfel încât Bradford a încheiat partida în inferioritate numerică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite