Suspendare monumentală pentru rugbistul francez care a fost eliminat în sfertul de finală cu Ţara Galilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rugbistul Sebastien Vahaamahina, eliminat în meciul Ţara Galilor-Franţa de la Cupa Mondială (foto) pentru lovirea cu cotul a unui adversar, şi-a aflat pedeapsa.

Vahaamahina, care şi-a anunţat la începutul acestei săptămâni retragerea din echipa naţională a Franţei, a fost suspendat şase săptămâni din orice activitate rugbistică, el urmând să poată evolua pentru echipa lui de club, Clermont, după din 21 decembrie. 

Decizia a fost luată în Japonia, de World Rugby, după audierea jucătorului, acesta urmând să lipsească din echipa lui de club la patru etape din Cupa Europei şi la două din Top 14.

Duminica trecută, la Oita, după un meci dominat în prima parte de echipa Franţei, Ţara Galilor a profitat de eliminarea lui Vahaamahina, din minutul 49, pentru o lovitură violentă cu cotul, şi a reuşit să întoarcă rezultatul în ultimele minute. Galezii au punctat prin 2 eseuri, Wainwright '12 şi Moriarty '74, ambele transformate de Dan Bigger, care a reuşit şi alte două lovituri de pedeapsă. Francezii au reuşit 3 eseuri, Vahaamahina '5, Olivon '8, Vakatawa '31, doar două dintre acestea fiind transformate de Romain Ntamack

Programul semifinalelor de la Cupa Mondială.

Sâmbătă, 26 octombrie, Yokohama, Anglia - Noua Zeelandă.

Duminică, 27 octombrie, la Yokohama,  Africa de Sud - Ţăra Galilor.

Ambele meciuri vor fi transmise în direct de TVR

Citeşte şi

FOTO Scandal la Cupa Mondială de rugby. Cum a celebrat cu fanii galezi arbitrul partidei Ţara Galilor - Franţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite