Stoichiţă e zero cu Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Stoichiţă
Mihai Stoichiţă

Antrenorul actual al Stelei are un palmares incredibil cu giuleştenii: din nouă partide, n-a câştigat nici măcar una şi a făcut doar trei egaluri.

Derby-ul etapei 28, meciul de duminică dintre Rapid şi Steaua, e şi un duel între cei doi antrenori, Răzvan Lucescu şi Mihai Stoichiţă. Dacă antrenorul giuleştenilor are un palmares echilibrat împotriva roş-albaştrilor, singurele sale regrete fiind eliminarea din sferturile Cupei UEFA şi pierderea titlului în 2005/2006, tehnicianul Stelei are un bilanţ dezastruos când vine vorba de
„vişinii".

Deşi pare greu de crezut, Mihai Stoichiţă n-a învins niciodată Rapid, deşi a întâlnit-o de nouă ori în carieră. Au fost trei egaluri şi şase înfrângeri şi un golaveraj catastrofal, 25 de goluri primite şi doar 8 marcate. Mai mult,  ultimele două eşecuri suferite pe Giuleşti au fost de-a dreptul penibile: 0-4 în tur, când „Lippi" stătea pe banca Mioveniului, şi 1-5 în sezonul 2009/10, când acesta o antrena chiar pe Steaua.

Jucătorii Giuleşteni, neplătiţi de trei luni

De menţionat însă este faptul că două dintre cele trei egaluri cu Rapid au fost obţinute în sezonul 1997/98, când Stoichiţă a câştigat titlul cu Steaua chiar în faţa giuleştenilor antrenaţi atunci de Mircea Lucescu. La această statistică neagră se mai adaugă şi faptul că Steaua n-a mai câştigat pe Giuleşti, în campionat, de 10 meciuri, cu excepţia celebrei „Brichete", la masa verde, din 2008.

Aflaţi în cursa pentru event, jucătorii Rapidului sunt însă cu restanţe de trei luni la salarii! Ultima dată când patronul George Copos a alimentat cardurile fotbaliştilor a fost în ianuarie.

Iar înainte de meciul de la Mioveni, câştigat de echipa lui Răzvan Lucescu cu 2-1, în loc de prime, jucătorilor li s-a promis achitarea unei restanţe salariale. Banii nu veniseră însă nici ieri, aşa că fotbaliştii pregătesc jocul cu Steaua, de duminică, pe „burta goală".

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite