Speranţe până la capăt: Oltchim câştigă la Zvezda şi rămâne în cursa pentru semifinalele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Katarina Bulatovici a marcat şapte goluri Oltchim în deplasarea de la Zvezda FOTO Mediafax
Katarina Bulatovici a marcat şapte goluri Oltchim în deplasarea de la Zvezda FOTO Mediafax

Oltchim a învins cu 26-23 pe Zvezda, în deplasare, în cel de-al patrulea meci din grupa a 2-a principală a Ligii Campionilor.După o primă repriză ratată, elevele lui Vestergaard au revenit miraculos în partea a doua şi au obţinut o victorie vitală în drumul către semifinale.

Oltchimul a avut o evoluţie ştearsă în prima parte a meciului cu Zvezda, ratând foarte multe atacuri poziţionale, ceea ce le-a permis rusoaicelor să marcheze gol după gol şi să obţină o diferenţă de două goluri la pauză, scor 15-13.

Silvia Navarro a avut o evoluţie bună în poarta Vâlcei în prima repriză, limitânde proporţiile scorului. Bulatovici a fost cea mai bună marcatoare a Oltchimului în primele 30 de minute, reuşind cinci dintre cele 13 goluri ale echipei lui Jakob Vestergaard.

În repriza secundă, Oltchimul a arătat alt joc. În locul Silviei Navarro a intrat în poarta oaspetelor Paula Ungureanu, care a avut o evoluţie de excepţie. Intervenţiile fabuloase ale Paulei le-au motivat pe colegele sale, care au fost mult mai eficiente în ofensivă şi s-au desprins chiar şi la patru goluri spre finalul meciului. Bulatovici a fost din nou golgeterul Oltchimului, graţie celor şapte goluri marcate. La fel de bine a jucat şi Meiroşu, care a înscris patru goluri.

Cele mai bune marcatoare ale Zvezdei: Postnova 6 goluri, Marennikova 6, Uskova 4, Vyakhireva 3.

Cele mai bune marcatoare ale Oltchimului: Bulatovici 7 goluri, Meiroşu 4, Managarova 3, Manea 3, Stanca 3.

Clasament grupei:

1. Ferencvaros 3 3 0 0 88-82 6p
2. Krim 3 2 0 1 83-78 4p
3. Oltchim 4 2 0 2 101-99 4p
4. Zvezda 4 0 0 4 106-119 0p

Au mai rămas de jucat: Krim-Ferencvaros (mâine), Ferencvaros-Oltchim (9 martie), Krim-Zvezda (10 martie), Zvezda-Ferencvaros (16 martie), Oltchim-Krim (17 martie). Pentru a se califica în semifinale, Oltchim trebuie să câştige ambele meciuri care i-au mai rămas de disputat în grupa a 2-a principală.

Victoria obţinută de Oltchim l-a descătuşat pe preşedintele clubului, Petre Berbecaru, care este bucuros că vâlcencele au revenit la forma aşteptată de toţi iubitorii handbalului din România. "Meciul de astăzi s-a jucat sub cea mai mare presiune din acest sezon. A fost un meci în deplasare, am câştigat şi am reuşit să facem şi o premieră: prima victorie în Rusia. Am mai avut un egal, dar aceasta e şi mai preţioasă, e în fază superioară de Liga Campionilor. Fetele au arătat astăzi nu doar ce valoare reală au, ci şi caracter.

Rezultatul arată că Oltchim a început să joace la valoarea sa, iar de acum încolo, dacă nu apar probleme de sănătate, cred că echipa se va duce spre obiectiv. Cu certitudine a contat şi faptul că am reuşit să rezolvăm o parte din problemele financiare, au jucat şi ele mai liniştite şi au văzut că ne pasă cu adevărat. Nu am avut timp să discutăm şi să mediem problemele cu cele patru jucătoare care au depus memorii, dar o vom face la revenirea echipei. Sunt şi ele, ca toată echipa, conştiente că suntem aproape de performanţă, iar noi vom face eforturi în continuare să le asigurăm tot ce trebuie pentru a ne îndeplini obiectivul", a spus Berbecaru pentru Mediafax.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite