„Spania a intrat în legendă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presa spaniolă a elogiat victoria echipei lui Del Bosque, în timp ce ziariştii italieni au constatat superioritatea absolută a ibericilor
Presa spaniolă a elogiat victoria echipei lui Del Bosque, în timp ce ziariştii italieni au constatat superioritatea absolută a ibericilor

Presa spaniolă a elogiat victoria echipei lui Del Bosque din finala de la Kiev, în timp ce ziariştii italieni au constatat superioritatea absolută a ibericilor.

Triumful naţionalei Spaniei în finala Campionatului European, pentru a doua oară consecutiv, a ţinut capul de afiş al marilor ziare de pe „Bătrânul Continent".

„Istoric. Triplă de legendă: Euro-2008, Mondial-2010 şi Euro-2012", a notat „El Mundo Deportivo" pe prima pagină. „Spania şi nimeni altcineva - La Roja este cea mai bună echipă din toate timpurile", a scris şi „Marca", la fel ca şi „As", care a titrat pe prima pagină: „Cea mai bună echipă din istorie". Un titlu asemănător s-a putut citi şi „El Pais", cel mai important ziar al ţării: „Spania cucereşte tripla coroană. Victoria de la Euro duce echipa spaniolă în legendă".

„Succesul fotbalului spaniol oferă o uşurare indirectă, chiar dacă efemeră, în faţa consecinţelor dezastruoase ale recesiunii şi şomajului cu care se confruntă societatea spaniolă", a mai scris „El Pais". De partea cealaltă, italienii au constatat superioritatea absolută a spaniolilor, dar au şi subliniat totodată că jucătorii antrenaţi de Cesare Prandelli au avut o prestaţie frumoasă la acest turneu final. „Italia, oricum mulţumim", a scris cotidianul „La Repubblica", care avea pe prima pagină: „Azzurri: marea decepţie".

 „Imensa Spanie", a titrat „Gazzetta dello Sport"

„Chipul lui Balotelli în lacrimi spunea totul: cei mai puternici, cei cu jocul mai frumos, cei cu imaginaţie mai multă, cei mai senini au câştigat. Mai mult decât faptul că ne-au învins, ei ne-au umilit. Nu a fost un meci, ci lecţie spectaculoasă de fotbal", a scris „La Repubblica". De asemenea, cotidianul a dezvăluit povestea superstiţiei mijlocaşului Daniele De Rossi, care a jucat cu un tricou cu o mânecă lungă şi una scurtă, fiind convins că acest lucru îl ajută pe terenul de joc.

Întreaga presă italiană a salutat intrarea Spaniei în istorie, cu un al treilea titlu consecutiv. Fotografiile de pe prima pagină îi arătau pe Mario Balotelli şi Leonardo Bonucci, neconsolaţi după meci. „Spania a distrus o Italie obosită. Însă, mulţumim pentru vis", a scris „Corriere della Sera", care vorbeşte de un meci în sens unic. „Italienii au ieşit pe teren obosiţi şi deprimaţi. Şi Furia Roja i-a distrus. Spania a fost mai bună ca noi, dar de mâine o luăm de la capăt pentru că acum avem din nou o echipă", a notat „Corriere della Sera".

„Imensa Spanie", a titrat „Gazzetta dello Sport", care s-a înclinat în faţa „superiorităţii tehnice şi fizice a ibericilor". Cotidianul „La Stampa" a menţionat „dezamăgirea jucătorilor" dar şi faptul că „povestea nu a avut un final fericit".

6 jucători au fost golgheterii Euro, cu câte 3 reuşite: Dzagoev (Rusia), Gomez (Germania), Mandzukic (Croaţia), Balotelli (Italia), Ronaldo (Portugalia), Torres (Spania).

info
Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite