Șoc în atletism. Campionul olimpic Thiago Braz, găsit dopat. Cum a fost prins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilianul Thiago Braz, campion olimpic la săritura cu prăjina în 2016 şi medalia cu bronz la JO de la Tokyo, în 2021, a fost suspendat provizoriu pentru dopaj, a anunţat Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU).

Thiago Braz riscă o suspendare de 4 ani. Foto Wikipedia
Thiago Braz riscă o suspendare de 4 ani. Foto Wikipedia

Campionul a fost suspendat provizoriu din toate competițiile după un test antidoping pozitiv. În urma unui test de rutină, s-a descoperit că brazilianul în vârstă de 29 de ani avea în urină urme ale medicamentului ostarine, o substanţă utilizată în general pentru creşterea masei musculare. El va fi audiat de tribunal și ar putea fi suspendat până la patru ani dacă va fi găsit vinovat.

AIU nu a dezvăluit momentul în care a fost prelevată proba. Braz a concurat în două evenimente Diamond League în Europa în iulie și se pregătește pentru Campionatele Mondiale de la Budapesta luna viitoare.

Thiago Braz, în vârstă de 29 de ani, a câștigat aurul la Jocurile de la Rio în 2016 și a luat bronzul la Tokyo cinci ani mai târziu. El a câștigat, de asemenea, medalia de argint la Campionatele Mondiale în sală de la Belgrad anul trecut și deține recordurile braziliene de sărituri cu prăjini în interior și în aer liber.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite