Scrisoarea deschisă a lui Ladislau Boloni pentru fostul său elev, Cristiano Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boloni l-a lansat pe Cristiano Ronaldo
Boloni l-a lansat pe Cristiano Ronaldo

Ladislau Boloni i-a trimis o scrisoare deschisă portughezului Cristiano Ronaldo, pe care l-a promovat la Sporting Lisabona acum 15 ani.

Ladislau Boloni a acceptat provocarea francezilor de la France Football de a-i trimite o scrisoare deschiscă lui Cristiano Ronaldo, fotbalistul pe care l-a prmovat la echipa mare a lui Sporting Lisabona în 2002.

"Bună Ronaldo,

Un jurnalist francez mi-a cerut să îţi trimit o scrisoare deschisă pentru a-ţi transmite sfaturile mele cu ocazia reîntâlnirii cu Sporting Lisabona în Liga Campionilor. Cum să joci? Ce trebuie să faci? Cum să te comporţi? Acest jurnalist mi-a spus: "Pentru că toată lumea îl cunoaşte pe Cristiano Ronaldo, îţi va fi uşor să o faci". A trebuit să accept. Toată lumea te cunoaşte. Totuşi, e sigur acest jurnalist că te cunoaşte?

A trecut mult timp de când nu am mai avut ce indicaţii să-ţi dau şi să-ţi spun ce trebuie să faci pe teren. A trecut mult timp de când n-ai mai avut nevoie de mine. Nu, acest jurnalist nu te cunoaşte. Altfel şi-ar fi amintit meciul din optimile Ligii Campionilor din 2013, contra lui Manchester United. Atunci, ai calificat-o pe Real Madrid cu două goluri împotriva fostei echipe. Acele două meciuri au fost excepţionale şi te-ai comportat cum numai marii jucători o fac.

În ambele meciuri ai fost un jucător excepţional, fenomenal, un marcator extraordinar... rămânând un bărbat sincer, generos şi mândru în acelaşi timp. Cu Sporting, trebuie să fie la fel. Vei face totul ca să obţi victoria echipei tale. Iar din acest punct de vedere, eşti cel mai puternic din lume. Asta este cel mai important. Ştiu că aceste calităţi sunt naturale în cazul tău, altfel nu ai fi ajuns jucătorul care eşti azi. Altfel, n-aş fi putut să-ţi spun care e marea mea mândrie: fostul meu jucător a ajuns cel mai bun din lume.

Poate că acest jurnalist ar prefera să spun că eşti unul dintre cei mai buni jucători din lume, poate aşa e mai corect... Dar pentru mine, chiar eşti cel mai bun din lume!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite