România, gafă mare în cazul Sabrinei Voinea: dezvăluirea Federației de Gimnastică arată o scăpare impardonabilă

0
Publicat:

România a încheiat Jocurile Olimpice de la Paris cu 9 medalii, după ce TAS ne-a dat câștig de cauză în povestea cu Ana Maria Bărbosu. Din păcate, această victorie n-a „reparat“ nedreptatea care i s-a făcut Sabrinei Voinea. Pentru că, după cum a dovedit și Nadia Comăneci, gimnasta noastră a fost penalizată pentru o greșeală pe care, de fapt, n-a comis-o!

Sabrina Voinea. FOTO: Arhiva Adevărul
Sabrina Voinea. FOTO: Arhiva Adevărul

Această dramă devine și mai mare, când vedem că Federația Română de Gimnastică (FRG) tocmai a admis că în această poveste o vină importantă o are și stafful lotului feminin. Pentru că, în timpul finalei, a urmărit impasibil cum Sabrina Voinea a fost penalizată pe nedrept. De fapt, antrenorii ar fi trebuit să depună o contestație pe loc.

Carmencita Constantin, șefa Federației Române de Gimnastică, a vorbit despre acest subiect, pe larg, pentru Sports Net. Din păcate, declarațiile ei sunt tardive acum și vin și cu mare întârziere.

Ce a declarat Carmencita Constantin?

*Acolo (n.r. – în cazul Sabrinei Voinea) a fost o greșeală a noastră, a antrenorului nostru, pe care au speculat-o. Faptul că n-a fost depusă contestația pentru penalitate. Penalitatea, când apare, nu știi dacă-i de la linie sau timp. Au fost însă speculații până să înțelegem ce s-a întâmplat, s-a speculat că și timpul a fost depășit, ceea ce era un nonsens, pentru că noi cronometrăm foarte atent muzicile și categoric Sabrina s-a încadrat în muzică. Deci pentru noi, a fost exclus. Faptul că nimeni din sală n-a văzut-o călcând sau depășind linia, nici nu ne-am pus problema.

*Cred că asta a și fost în mintea Cameliei (n.r. – Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei), ea a știut că fata ei n-a ieșit din covor. Dar aici, într-adevăr, a fost o greșeală de nerespectare a regulamentului. Trebuia depusă o contestație, dar exista și posibilitatea ca acea contestație să fie depusă și să nu fie admisă. Pentru că, în timpul audierilor, FIG (n.r. – Federația Internațională de Gimnastică) a declarat, fără să arate, că există probă fotografică cu depășirea spațiului. Deci, putea să nu fie admisă (n.r. – o eventuală contestație depusă în timpul finalei). Atunci și solicitarea noastră adresată TAS ar fi fost mai bine susținută prin faptul că e clar că tehnlogia pusă la dispoziție pe perioada JO n-a fost cea mai fericită pentru partea de spațiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite