România de Aur: Avem un campion mondial la sabie! Marco Şovar, fabulos în Egipt VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sovar

Sportul a primit cea mai mică finanţare din partea Guvernului în 2021, iar rezultatele acestei abordări se văd: cu excepţia victoriilor obţinute de Simona Halep, avem prea puţine motive de bucurie. Chiar şi aşa însă, uneori, apar rezultate care pot fi catalogate drept „miracole sportive“.

Marco Şovar (17 ani) e campion mondial la sabie, cadeţi! Anunţul a fost făcut, duminică seară, de pagina de Facebook a Federaţiei de Scrimă!

La Campionatele Mondiale de Juniori şi Cadeţi, Cairo (Egipt) 2021, Şovar a făcut furori! După o semifinală în care atacul şi rabdarea i-au adus victoria cu 15-10, în faţa americanului Colby Harley, Marco a avut de muncit în faţa incomodului sud-coreean, Junseong Park.

Stângaciul nostru şi-a valorificat cele mai bune acţiuni pe care le ştie, a avut răbdare, a simţit distanţa, şi-a păstrat calmul pe planşă şi a rezistat în faţa unui sabrer agil şi plin de energie care a întrerupt lupta de prea multe ori pe motive medicale.

Chiar şi aşa, Marco, elevul lui Alexandru Chiculiţă, a revenit de la 7-11 şi a câştigat cu 15-13, devenind campion mondial!

VEZI CUM A FOST PRIMIT MARCO ŞOVAR DE COLEGI DUPĂ VICTORIA DE LA CAIRO

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri