Româncele iau bani cu lopata: ce premii şi-au asigurat jucătoarele care au evoluat, astăzi, la Shenzhen şi la Brisbane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportul de performanţă presupune mari sacrificii. În aceste zile, când lumea e în vacanţă, Halep, Begu sau Cârstea muncesc pe teren. Pentru ele, există satisfacţii financiare şi după câte un eşec.

Halep a rămas fără sponsor tehnic, însă pe teren joacă excelent. Atât la simplu, cât şi la dublu. 

În noaptea de luni spre marţi, ea şi Irina Begu au fost implicate într-o partidă palpitantă, în sferturi, la Shenzhen. Simona şi Irina au întâlnit perechea românească formată din Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu. Halep şi Begu au câştigat primul set, 6-4, după care l-au pierdut pe al doilea cu 4-6. În super tie-break, a fost 7-0 pentru Bara şi Buzărnescu, moment în care a început revenirea adversarelor. S-a făcut, pe rând, 5-7, 6-9, 9-9, 11-11, după care Halep şi Begu s-au impus cu 13-11, după o oră şi 51 de minute. 

Învingătoarele şi-au asigurat un cec de 7.271 de dolari, în timp ce Bara şi Buzărnescu vor încasa 3.852 de dolari. 

Simona şi Irina vor evolua, joi, în semifinalele probei de dublu, adversarele lor urmând a fi stabilite până atunci. 

Într-o altă partidă de dublu la Shenzhen, perechea formată din Raluca Olaru şi Olga Savchuk a pierdut, în turul I, în faţa cupului format din Gibbs şi Zhao, scor 1-6, 3-6.

Cârstea, învinsă la Brisbane

România are trei jucătoare în optimile de la Shenzhen (China), însă la Brisbane (Australia), singura româncă aflată pe tabloul principal a şi fost eliminată. 

Sorana Cârstea (37 WTA) a trecut cu 7-6, 6-1 de Brady (65 WTA), însă a fost învinsă în turul II de Sevastova (16 WTA), scor 2-6, 1-6. Sorana va primi 12.477 de dolari şi 55 de puncte WTA pentru parcursul ei în Australia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite