Radu Ştefan i-a înfuriat pe oficialii FRF pentru că nu vrea să revină la naţională: „E un prost, o să regrete mai târziu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Radu, 28 de ani, care în urmă cu un an şi jumătate a renunţat să mai joace la naţională, a fost de neînduplecat când a venit vorba de o revenire sub tricolor.

Radu Ştefan s-a retras de la echipa naţionala în urmă cu un an şi jumătate, iar toată lumea a crezut la acel moment că fundaşul lui Lazio a luat această decizie din cauza lui Victor Piţurcă. Însă, potrivit lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al FRF, nu Piţurcă a fost motivul care l-a determinat pe Radu Ştefan să renunţe la echipa naţională. După plecarea fostului selecţioner în Arabia Saudită, oficialii FRF au încercat să-l convingă pe fostul internaţional să revină sub tricolor, dar toate insistenţele au fost în zadar.

"La început s-a crezut că selecţionerul de atunci, Victor Piţurcă, este principalul vinovat pentru dorinţa lui Ştefan Radu de a nu mai participa la acţiunile echipei naţionale a României. Între timp, Piţi a fost înlocuit de Anghel Iordănescu, însă fundaşul lui Lazio tot nu şi-a schimbat opţiunea. Prima dată a fost contactat pentru a reveni în circuitul naţionalei în primăvara anului trecut. Nu a vrut. Răzvan Burleanu a vorbit apoi de mai multe ori, dar el, nu, şi nu! Am crezut că nu vrea pentru că e Piţurcă antrenor, dar după ce Piţi a plecat la Al Ittihad şi a venit Iordănescu, am reluat discuţiile. Am încercat să-l convingem, însă fără efect. Am vorbit chiar cu impresarul lui, care a încercat şi el să-l facă să revină. Degeaba!", a spus Chivorchian pentru Fanatik.

Secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal consideră că Ştefan Radu a comis o mare eroare când a refuzat propunerea de a reveni la naţională. "Noi ne-am rugat de el, dar mai mult nu am putut face. E păcat de el, are 28 de ani, ar fi putut să revină, naţionala e aproape calificată, prindea şi el un turneu final, e un prost, dar poate acum nu-şi dă seama! Altfel ar fi arătat CV-ul lui cu o participare la un campionat european. O să regrete mai tîrziu, pentru că timpul nu-l mai poţi întoarce. Dacă el a vrut să renunţe la banii Federaţiei, e treaba lui! Să renunţi aşa de uşor la echipa naţională? O revenire i-ar fi crescut şi cota, poate chiar ar fi prins un transfer mai mare decît la Lazio, dar e decizia lui, noi am făcut tot ce am putut pentru a-l convinge", a mai precizat Chivorchian.

10 milioane de euro este cota de piaţă a lui Radu Ştefan , conform transfermarkt.de

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite