Premierul Victor Ponta crede că organizarea FOTE în România a costat prea mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizarea FOTE a costat prea mult, crede Victor Ponta FOTO Simona Suciu
Organizarea FOTE a costat prea mult, crede Victor Ponta FOTO Simona Suciu

Premierul Victor Ponta este de părere că organizarea în România a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a fost foarte scumpă, motiv pentru care Guvernul va verifica, după ce oaspeţii vor pleca, dacă într-adevăr evenimentul trebuia să coste atât de mult.

„A fost foarte scump. După ce pleacă oaspeţii, vedem dacă trebuia să coste atât de mult", a spus Ponta la Dolce Sport, adugând că Festivalul este, totuşi, un lucru pozitiv pentru ţara noastră.

Festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost organizată duminică seară, la eveniment asistând şi fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea.

Premierul Victor Ponta, prezent la festivitate, a declarat deschisă ediţia de iarnă a FOTE.

Elena Udrea a declarat, înainte de începerea ceremoniei, că organizarea acestui festival demonstrează că s-au meritat trei ani de critici pe care i-a primit, potrivit Mediafax.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, la plecarea dintr-un hipermarket din Capitală, de ce nu a mai mers la deschiderea FOTE. Preşedintele a răspuns că acolo ar trebui să fie cei care au fost cei mai înjuraţi pentru că au făcut infrastructura de iarnă a acestui festival.

Întrebat dacă se referă la Elena Udrea, Băsescu a răspuns: „Vă aduceţi aminte cine a fost înjurat pentru pârtii de schi, pentru patinoare? Ce să caut eu, care nu am primit nicio înjurătură pentru infrastructura de iarnă a acestui festival".

În urmă cu o lună, Elena Udrea declarat că pentru ministrul pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, ar fi o performanţă dacă ar termina proiectele începute de ea, replica venind după ce Grapini a declarat că zeci de milioane de euro au fost cheltuiţi în turism fără efecte vizibile.

Ea a arătat că a alocat peste 200 milioane de lei investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive în staţiunile şi localităţi turistice necesare organizării pe Valea Prahovei a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se desfăşoară în Braşov, Râşnov, Predeal, Cheile Grădiştei - Fundata, în perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret organizat în România participă 900 de sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor, din 45 de ţări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite