Povestea lui Ciucur, rezerva minune a Pandurilor. Condescu: „Meritul e al echipei, dar el ne-a adus două calificări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciucur, pe când îmbrăca tricoul lui CSMS Iaşi, unde a fost împrumutat de Pandurii. FOTO: Răzvna Păsărică
Ciucur, pe când îmbrăca tricoul lui CSMS Iaşi, unde a fost împrumutat de Pandurii. FOTO: Răzvna Păsărică

Pandurii Târgu Jiu este revelaţia României în Liga Europa, după ce a reuşit să ajungă până în grupele competiţiei. Specialista meciurilor din deplasare (cum a demonstrat-o şi aseară, la Braga) se bazează pe o armă letală: mijlocaşul Alexandru Ciucur (23 de ani).

La primul sezon în cupele europene, Pandurii scrie istorie. A trecut de trei tururi preliminare, iar acum este în grupele Ligii Europa. 

Ultimul adversar, Braga, a fost scos din joc după un retur de senzaţie (2-0), golul calificării fiind reuşit de Alexandru Ciucur, cu o reuşită superbă, în finalul prelungirilor, când toţi se gândeau la penalty-uri (117). N-a fost însă singurul gol care a cântărit cât o calificare care a plecat din gheata mijlocaşului dreapta al Pandurilor. 

În turul anterior, tot în deplasare, la Tel Aviv, Ciucur a marcat golul victoriei (2-1), după 1-1 pe „Cluj Arena”.  De fiecare dată, Ciucur a intrat pe teren din postura de rezervă (la Tel Aviv în minutul 46, în locul lui Buleică, la Braga în minutul 84, în locul lui Nicoară). În plus, în ambele partide mijlocaşul şi-a trecut în cont şi o bară! 

„Este meritul întregii echipe, dar Ciucur ne-a adus două calificări. El e un jucător care intră cel mai bine în joc în repriza a doua“, l-a lăudat pe mijlocaş Marian Condescu, preşedintele Pandurilor, după returul de la Braga.

Adus la „pachet”, apoi mai mult împrumutat

Alexandru Ciucur şi-a început cariera la Internaţional Curtea de Argeş, echipă cu care a reuşit să promoveze în Liga 1, în sezonul 2008-2009. În sezonul următor n-a mai prins primul „11“ şi n-a evoluat decât 163 de minute în tricoul argeşenilor. La finalul lui 2009-2010 a ajuns la Pandurii Târgu Jiu la „pachet“ cu alţi 20 de jucători, după ce Internaţional Curtea de Argeş s-a retras din prima ligă, din cauza problemelor financiare. 

Ciucur n-a prins însă nici lotul Pandurilor şi a fost împrumutat. Mai întâi la Mioveni, în returul lui 2010-2011, apoi la CSMS Iaşi, unde a avut o contribuţie importantă la promovarea echipei în prima ligă (la finalul sezonului 2011-2012). Din acest sezon a revenit la Pandurii, odată cu sosirea lui Pustai pe banca tehnică.  

În actuala ediţie a Ligii I, în şase meciuri, Alexandru Ciucur a evoluat 140 de minute şi a marcat un gol, duminica trecută în acel 5-1 din deplasare, cu Chiajna. Evident, din postura de rezervă. Ciucur a intrat în minutul 54, în locul lui Sipo şi a stabilit scorul final, în prelungiri (90+3).

Pandurii, „Phoenix“ de România

De două ori a evitat Pandurii drumul spre liga secundă, deşi de fiecare dată a retrogradat sportiv. La finalul sezonului 2006-2007, gruparea gorjeană a încheiat pe locul 15, dar a fost salvată de decizia Federaţiei, care nu le-a acordat licenţa celor de la Sportul Studenţesc. 

Apoi, povestea s-a reluat, uşor modificată, la finalul ediţiei 2009-2010. Atunci, Pandurii încheiase tot prima sub linia retrogradării, dar International Curtea de Arges s-a retras din prima ligă, după ce patronul Benone Lazăr n-a mai avut bani să susţină financiar echipa. 20 de jucători, printre care şi Ciucur, plus antrenorul Ionuţ Badea, au fost preluaţi de Pandurii. 

Acum Pandurii se pregăteşte să-şi continue odiseea şi în grupele Ligii Europa. Nu de alta, dar meciurile din Europa înseamnă doar deplasări pentru elevii lui Cristi Pustai. Pandurii şi-a disputat partidele de pe teren propriu cu Hapoel şi Braja la Cluj Napoca, arena proprie nefiind omologată pentru fazele superioare ale cupelor europene. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite