Performanţă uriaşă pentru Filip Jianu, care a devenit primul român calificat în semifinale la Australian Open

0
0
Florin Jianu
Florin Jianu

Filip Jianu, unul dintre cei mai promiţători juniori din tenisul românesc, a reuşit să se califice în semifinale la Australian Open.

După ce în primele trei tururi,  Filip Jianu – cap de serie numărul 4 – a eliminat jucători necotaţi printre favoriţi, astăzi în partida din sferturile de finală, el l-a învins pe Cannon Kingsley (SUA, 15 ITF juniori), scor  7-6(5), 4-6, 6-2, într-o partidă care a a durat 1 oră şi 39 de minute.

Filip Cristian Jianu a reuşit 4 aşi, a comis 4 duble greşeli, faţă de 9 aşi adunaţi de Kingsley şi 4 duble greşeli. Americanul a fost mai bun la punctele cu primul serviciu (78%-75%), dar românul a avut un procentaj superior la al doilea serviciu (59%-58%). La lovituri direct câştigătoare, Kingsley a reuşit 31, iar Jianu 19, americanul având şi mai multe erori neprovocate, 26-25.

În penultimul act, Jianu va înfrunta un alt american, Emilio Nava, cap de serie numărul 13. El este primul junior care ajunge în penultimul act al competiţiei la simplu, la Australian Open.

În semifinalele competiţiei de dublu, Filip Jianu şi partenerul său, spaniolul Nicolas Alvarez Varona, au fost eliminaţi  de americanii Cannon Kingsley/Emilio Nava, scor 6-3, 6-4

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri