Patru copii sunt gata să dea lovitura în lumea driftului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă generaţie de drift se pregăteşte să facă spectacol în etapele campionatului naţional. Cel mai tânăr dintre aceştia are numai 12 ani şi şi-a făcut deja debutul în competiţii, iar un altul ocupă locul 2 în divizia dedicată semiprofesioniştilor.

În prezent, patru piloţi cu vârsta sub 18 ani sunt licenţiaţi în cadrul Campionatului Naţional de Drift. Gabi Imre jr (12), Claudiu Adam (15), Natalia Iocsak (16) şi Eduard Niţă (17) sunt cei patru care visează la o carieră în motorsport.

Adam are deja o victorie la SemiPro, înregistrată chiar în urmă cu două săptămâni pe TransRarău, la etapa montană, şi speră la titlul de campion la finalul acestui sezon, al doilea din cariera sa.

Gabi, Natalia şi Eduard sunt la primul lor an competiţional în drift, însă toţi au deja experienţă în motorsport. De exemplu, Gabi şi Eduard provin din karting, în timp ce Natalia a concurat cu succes atât în campionatele de autoslalom, cât şi de time attack, urcând pentru prima oară la volan pe când avea doar 9 ani.

"Toţi patru fac parte din rodul muncii trainerilor de la şcolile de drift din ultimii ani. Nu este o întâmplare că sunt deja în campionat, au deja experienţă. Sunt doar o parte pentru că mulţi alţii se pregătesc să îşi facă debutul", a explicat Denis Manea, unul dintre organizatorii Campionatului Naţional de Drift.

De altfel, exceptându-l pe Gabi Imre jr, care momentan, strict din cauza vârstei fragede, poate concura doar la etapele de pe circuit, Claudiu, Natalia şi Eduard vor fi prezenţi săptămâna viitoare pe Transalpina, la etapa care se desfăşoară la 2.145 de metri altitudine, în Pasul Urdele. Gabi jr va fi însă acolo pentru a-şi susţine tatăl, aşa cum s-a întâmplat la fiecare etapă din ultimii ani.

În sezonul trecut, la numai 23 de ani, Iulian Jumuga devenea cel mai tânăr campion naţional absolut la drift. La fel ca actualii exponenţi din noua generaţie, Iulian a început acest sport pe când avea doar 15 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite