PAOK Salonic a ratat calificarea în semifinalele Europa Conference League, după 0-2 cu FC Bruges

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PAOK Salonic, echipă pregătită de românul Răzvan Lucescu, a pierdut calificarea în semifinalele Europa Conference League la fotbal, după ce a fost învinsă pe teren propriu cu 2-0 de FC Bruges în manşa secundă a sferturilor de finală, scrie AGERPRES.

PAOK Salonic - FC Bruges FOTO: Facebook/PAOKFOOTBALL
PAOK Salonic - FC Bruges FOTO: Facebook/PAOKFOOTBALL

Golurile oaspeţilor au fost înscrise de spaniolul Ferran Jutgla (33, 45).

FC Bruges, finalistă în Cupa Campionilor Europeni în 1978 şi în Cupa UEFA în 1976, a câștigat şi în prima manşă, cu 1-0. Belgienii vor juca prima sa semifinală europeană după o pauză de 32 de ani.

Cea mai bună performanţă europeană a formaţiei din Salonic rămâne prezenţa în sferturile de finală, de trei ori, dintre care de două ori în Europa Conference League.

În semifinale, FC Bruges se va întâlni Fiorentina, care a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Viktoria Plzen, cu 2-0. Golurile echipei viola au fost marcate de Nicolas Gonzalez (92) şi Cristiano Biraghi (108), însă cehii au jucat în zece jucători din min. 66, când a fost eliminat Cadu.

Cealaltă semifinală le pune să se confrunte pe Aston Villa şi pe Olympiakos Pireu, care s-au calificat după loviturile de departajare.

Lille a înfrânt Aston Villa cu scor de 2-1, după prelungiri, dar echipa din Birmingham a câştigat cu 4-3 la la loviturile de departajare, portarul Emiliano Martinez fiind responsabil de calificare, după ce a apărat execuţiile lui Nabil Bentaleb şi Benjamin Andre.

Olympiakos a înfrânt cu 3-2 de Fenerbahce, la Istanbul, la loviturile de departajare, după ce gazdele au câştigat cu 1-0 după prelungiri. Portarul Kostas Tzolakis a apărat trei penalty-uri (Dusan Tadic, Cengiz Under şi Leonardo Bonucci), iar Dominik Livakovic două (Youssef El-Arabi, Rodinei).

Semifinalele se vor juca pe 2, respectiv 9 mai, iar finala este programată în data de 29 mai, la Atena, pe AEK Arena.

Rezultate:

(+) Fiorentina - Viktoria Plzen 2-0, după prelungiri

Au marcat: Nicolas Gonzalez 92, Cristiano Biraghi 108.

Cartonaş roşu: Cadu (Viktoria, 66).

În tur: 0-0.

Lille - (+) Aston Villa 2-1, după prelungiri; 3-4, la loviturile de departajare

Au marcat: Yusuf Yazici 15, Benjamin Andre 67, respectiv Matty Cash 87.

Au executat în ordine loviturile de departajare: Youri Tielemans 0-1 (gol), Nabil Bentaleb 0-1 (ratare - a apărat Emiliano Martinez), Ollie Watkins 0-2 (gol), Jonathan David 1-2 (gol), Matty Cash 1-3 (gol), Angel Gomes 2-3 (gol), Leon Bailey 2-3 (ratare - a apărat Lucas Chevalier), Remy Cabella 3-3 (gol), Douglas Luiz 3-4 (gol), Benjamin Andre 3-4 (ratare - a apărat Emiliano Martinez).

În tur: 1-2.

Fenerbahce Istanbul - (+) Olympiakos Pireu 1-0, după prelungiri; 2-3, la loviturile de departajare

A marcat: Irfan Kahveci 11.

Au executat în ordine loviturile de departajare: Ayoub El Kaabi 0-1 (gol), Dusan Tadic 0-1 (ratare - a apărat Kostas Tzolakis), Youssef El-Arabi 0-1 (ratare - a apărat Dominik Livakovic), Michy Batshuayi 1-1 (gol), Andre Horta 1-2 (gol), Cengiz Under 1-2 (ratare - a apărat Kostas Tzolakis), Georgios Masouras 1-3 (gol), Alexander Djiku 2-3 (gol), Rodinei 2-3 (ratare - a apărat Dominik Livakovic), Leonardo Bonucci 2-3 (ratare - a apărat Kostas Tzolakis).

Cartonaş roşu: Andreas Ntoi (Olympiakos, 120+4).

În tur: 2-3.

PAOK Salonic - (+) FC Bruges 0-2

A marcat: Ferran Jutgla 33, 45.

În tur: 0-1.

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în semifinale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite