Pandurii întâlnesc Hapoel Tel Aviv, a doua mare forţă a fotbalului israelian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În turul următor al preliminariilor Ligii Europa, Pandurii vor avea un adversar mult mai puternic decât Levadia Tallin. Adversara gorjenilor va fi Hapoel Tel Aviv, care a trecut de bulgarii de la Beroe Stara Zagora, cu scorul general de 6-3 (4-1 în deplasare şi 2-2 acasă).

Hapoel este a doua echipă a Israelului, după Maccabi Tel Aviv. Are 13 campionate şi 16 cupe ale Israelului, o participare în grupele Ligii Campionilor (2010-2011) şi două participări în grupele Ligii Europa (2011-2012, 2012-2013). În 2011, israelienii au fost adversari în Liga Europa cu Rapid, pierzând acasă cu 0-1, dar învingând în deplasare cu 3-1.

Hapoel a terminat sezonul trecut pe locul 3 în campionatul intern şi este antrenată de un fost internaţional Ben Shimon (42 de ani), care a preluat echipa în luna mai a acestui an.Întrucât în Israel nu este permisă decât folosirea a cinci jucători străini, Hapoel este o echipă formată îndeosebi din israelieni. Veniţi din afară sunt fundaşul olandez Colin (32 de ani), mijlocaşul brazilian Lucas (23 de ani), fundaşul sârb Ilici (30 de ani), dar mai sunt câţiva jucători în probe. 

Golgheterul echipei este atacantul Omer Damari (24 de ani), internaţional A, care a fost cumpărat acum doi ani de la Maccabi Petah Tikva, pentru 1,5 milioane de euro şi care are o clauză de reziliere de 3 milioane de euro.În doi ani la Hapoel el a marcat 44 de goluri în toate competiţiile, fiind de departe cel mai periculos om al lui Hapoel. În lot mai sunt câţiva internaţionali autohtoni, precum celălalt atacant, Shechter (26 de ani), revenit la echipă după doi ani petrecuţi la Kaiserslautern şi Swansea, sau mijlocaşul Gil Vermouth.

14,5 milioane de euro este valoarea lotului echipei Hapoel, ale cărei culori sunt alb şi roşu.

Hapoel n-a început campionatul intern, competiţie care debutează pe 24 august.

Israelienii joacă acasă, pe stadionul Bloomfield, din Tel Aviv, care are o capacitate de 14.500 de locuri. 

Pandurii va juca primul meci cu Hapoel, pe teren propriu, joi 1 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite