O jucătoare de tenis povesteşte cum a încercat cineva să o păcălească, după ce şi Simona Halep a fost ţinta unei înşelăciuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi oameni „cad” în capcane digitale şi fie oferă accesul conturilor lor pe diverse reţele sociale, fără să realizeze ce fac, fie sunt ţinta unor aşa-zise rugăminţi de transferuri de bani din partea unor presupuşi cunoscuţi.

Recent, jucătoarea de tenis Svetlana Kuznetsova (32 WTA), de altfel campioană la Roland Garros, a povestit cum era cât pe ce să devină ţinta unei păcăleli. Rusoaica a primit un mesaj din partea unei persoane care pretindea a fi fostul lider mondial Yevgeny Kafelnikov, acesta din urmă cerându-i urgent o sumă de bani.

„«Ajută-mă, nu sunt în Moscova. Rudele mele au nevoie de ajutor financiar pentru a intra în izolare. Trimite-le, te rog, 50 de mii de ruble», mi-a scris. Eram pe punctul sa fac transferul, dar ceva m-a salvat. Am pus cateva intrebari si mi-am dat seama ca nu este Yevgeny”, a rememorat Svetlana Kuznetsova, pe Instagram.

Rusoaica nu este singura jucătoare de tenis pe care cineva a încercat să o păcălească. Vara trecută, Simona Halep (2 WTA) a fost ţinta unei asemenea practici, după ce contul său de Instagram a fost „spart”, în numele său fiind postat următorul mesaj: „Hei, mă poate ajuta cineva? Sunt blocată în Elveţia, iar contul meu bancar nu merge aici. Am nevoie de 500 de dolari, sunt dispusă să plătesc 1.500 de dolari, pana în weekend. Am un cont pe Zelle. Aplicaţia Venmo nu funcţionează dintr-un anumit motiv. Vă rog, nu ma mai întrebaţi dacă primesc bani prin Venmo. Este atât de ruşinos”. Ulterior, Simona Halep a reuşit să-şi recapete accesul la contul său de Instagram.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite