NBA: Lakers revine la conducerea finalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Los Angeles Lakers şi-a revenit imediat după înfrângerea de pe teren propriu, şi a câştigat în deplasare, scor 84-91, meciul al treilea al finalei NBA cu Boston Celtics. Lakers conduce cu 2-1 iar următoarele două meciuri vor avea loc tot în Boston.

Derek Fisher a fost eroul echipei din LA cu 11 dintre cele 16 puncte ale sale marcate în sfertul patru, printre care un spectaculos coş cu fault în ultimul minut, când a transformat şi aruncarea liberă suplimentară, pentru a încheia practic meciul.

Kobe Bryant a încheiat partida cu 29 de puncte, însă nu a reuşit să marcheze niciunul în primele 10 minute ale sfertului decisiv, atunci când Fisher şi-a asumat rolul de salvator al echipei.

Ray Allen s-a transformat din înger într-un demon. După ce în meciul doi a stabilit recordul de aruncări de trei puncte marcate pentru un meci de finală, cu opt reuşit, Allen nu a marcat niciun coş din acţiune din 13 încercări. Extrema celor de la Celtics a fost la un pas de un nou record de această dată negativ, acela al celor mai multe aruncări fără rezultat într-un meci de finală (14).

Boston a început în forţă meciul, dar a cedat treptat, pe baza unor serii de ratări, iar Lakers conducea la 17 puncte în sfertul al doilea. Boston a revenit în meci pe parcursul sfertului trei, şi s-a apropiat chiar la un punct în debutul sfertului patru, 68-67. Apoi însă Derek Fisher s-a dezlănţuit şi cei de la Celtics nu au avut răspuns în ciuda jocului excelent al lui Kevin Garnett cu 25 de puncte.

Meciurile 3 şi 4 vor avea loc tot în Boston şi Los Angeles poate câştiga cel de-al 16-lea titlu în deplasare, dacă învinge în ambele.

Meciul 3 este joi spre vineri noapte, de la ora 04.00, ora României şi este transmis în direct de Boom Sport One şi de Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite