Mirel Rădoi, scrisoare pentru România: „Prin acest meci cu pandemia, ne calificăm ca oameni“ + promisiune pentru fanii naţionalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Mirel Rădoi, le-a transmis o scrisoare deschisă suporterilor tricolori, prin care le face o promisiune înaintea Sârbătorilor Pascale, în plină pandemie de coronavirus.

Mirel Rădoi se află în izolare, însă continuă să se gândească la fotbal şi la suporterii acestuia.

Iată ce a scris antrenorul care a reuşit să califice naţionala de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în scrisoarea publicată pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal:

„Dragi coechipieri,


Da, aşa v-am simţit mereu ca jucător, aşa vă simt şi acum!

Am ştiut tot timpul că voi sunteţi acolo, din tribună, coechipierii mei. Că nu e nevoie să vă văd, prins în fazele de joc, e suficient doar să vă aud şi mă pot baza pe voi, exact ca pe un coleg de echipă incredibil de valoros.

Să vă ştiu alături de mine a însemnat şi înseamnă mai mult decât pot spune în cuvinte. Iar ca selecţioner al României, gândul că aşteptăm împreună bucuria fotbalului mă face mândru şi îmi dă speranţă.

În această perioadă grea, avem nevoie să ştim că ceilalţi sunt bine, chiar dacă nu îi vedem. Prin grija noastră, chiar şi din depărtare, le facem bine. E o provocare nouă pentru toţi. Dar ştiţi că eu nu mă temeam niciodată de provocări pe teren, ei bine, sunt şi eu convins azi că nu e loc de teamă pentru niciun român. E nevoie doar de răbdare, grijă şi responsabilitate.

Dacă la Euro U21 am reuşit să vă bucurăm, fiţi convinşi că va veni vremea să o facem şi cu naţionala de seniori. Vara trecută, băieţii noştri şi-au depăşit limitele, iar parametrii lor fizici la turneul final din Italia şi San Marino au fost incredibili. Acum, trebuie să demonstrăm noi, prin echilibrul psihic şi înţelepciunea pe care le avem, că putem să depăşim parametrii fireşti în viaţa de zi cu zi. Că putem să avem grijă de noi şi de familiile noastre. Şi putem!

Nu vă promit că vom câştiga toate partidele pe teren. Dar vă promit că la finalul fiecăreia dintre ele, ne vom putea privi în ochi, ca adevăraţii coechipieri. Eu şi voi, românii mei minunaţi. Şi că în acel moment vom şti, fără cuvinte, că fiecare din noi a făcut totul pentru victorie.

Asta vă rog şi acum. Să ne promitem că facem totul, pentru noi şi ai noştri. E mai important decât orice din fotbal. Pentru că acum, prin acest meci cu pandemia, ne calificăm ca OAMENI.

Vă îmbrăţişez, Paşte Fericit!“

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite