Meciurile zilei la Euro 2016. Ţara Galilor -Irlanda de Nord, la două zile după Brexit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gareth Bale
Gareth Bale

Echipele naţionale ale Elveţiei şi Poloniei vor juca în primul meci din optimile de finală ale Campionatului European din Franţa, fază a competiţiei care începe astăzi.

Meciurile zilei la Euro 2016

Elveţia — Polonia (Stadion Geoffroy-Guichard — Saint-Etienne, 16,00) - Dolce Sport

Ţara Galilor — Irlanda de Nord (Stadion Parc des Princes — Paris, 19,00) - Dolce Sport

Croaţia — Portugalia (Stadion Bollaert-Delelis — Lens, 22,00) - Pro TV, Dolce Sport

Atât Elveţia, cât şi Polonia sunt prezente în premieră în această fază a competiţiei, Elveţia venind de pe locul al doilea din Grupa A, după 1-0 cu Albania, 1-1 cu România şi 0-0 cu Franţa, iar Polonia de pe poziţia secundă în Grupa C, după 1-0 cu Irlanda de Nord, 0-0 cu Germania şi 1-0 cu Ucraina.

Localitatea galeză Bala şi-a schimbat temporar numele în Bale, în semn de omagiu pentru vedeta naţionalei Ţării Galilor, Gareth Bale. Cele patru indicatoare principale din localitate au fost modificate, astfel încât pe ele să apară numele Bale. Indicatoarele vor rămâne astfel pe durata participării naţionalei Ţării Galilor la Campionatul European. Cele două ţări componente ale Marii Britanii se întâlnesc la numai două zile după referendumul în urma căruia s-a decis ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană. În timp ce galezii au fost pro-ieşire, nord-irlandezii au votat masiv pentru rămânerea în blocul comunitar. 

Portugalia, care nu a fost eliminată niciodată până acum în faza grupelor, în şase participări la turneul final european, s-au calificat în optimi foarte greu, de pe poziţia a treia în Grupa F, urmând să întâlnească reprezentativa Croaţiei, care a câştigat Grupa D. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite