Meci stelar: Serena şi Venus se vor întâlni în turul II, la Lexington. Ce spun cifrele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena (stânga) şi Venus au marcat istoria tenisului feminin
Serena (stânga) şi Venus au marcat istoria tenisului feminin

Înscrise pe tabloul de la Lexington (SUA), surorile care sunt de o viaţă în circuitul feminin au arătat că rămân competitive, la 38, respectiv 40 de ani.

Americanii savurează şi ei tenisul, în plină pandemie, iar turneul de la Lexington, de pe hard, a adunat nume importante la start.

Fără îndoială, în centrul atenţiei se află surorile Williams, iar cele două şi-au respectat statutul de mari vedete, marţi, în runda inaugurală. Mai întâi, Serena (9 WTA) a câştigat după un meci de mare luptă cu Bernarda Pera (60 WTA). Williams a avut nevoie de două ore şi 17 minute pentru a trece de compatrioata ei de 25 de ani, 4-6, 6-4, 6-1. A fost primul meci pentru Serena după 9 februarie, când a reprezentat SUA în Fed Cup.

După câteva ore, Venus (67 WTA) şi-a însoţit sora mai mică în turul II. Ea a avut o adversară mult mai titrată, însă, paradoxal, un meci mult mai uşor. A trecut în minimum de seturi de Azarenka (58 WTA), scor 6-3, 6-2.

În turul II, vom avea marele meci: Serena Williams - Venus Williams! Cele două s-au întâlnit de 30 de ori până acum: 18 victorii Serena, 12 partide câştigate de Venus. 

Ultima confruntare dintre cele două ar fi trebuit să aibă loc, în 2019, la Roma. Atunci însă, Serena s-a retras, iar Venus a avansat fără să joace. Înainte de acest meci anulat, în 2018, la US Open, Serena şi-a învins sora mai mare, scor 6-1, 6-2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite