Marin Ionescu a fost numit director tehnic la CSM Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare internaţional român de rugby Marin Ionescu a fost numit director tehnic al echipei CSM Bucureşti, participantă în acest an la prima ediţie a Superligii (vor fi opt formaţii). Autorul eseului de la Cardiff, din 1979 - România a pierdut cu 12-13 în faţa Ţării Galilor XV -, va colabora cu Daniel Neaga şi Ovidiu Cârcei.

Participantă la prima ediţie a Superligii la rugby, anul acesta, CSM Bucureşti şi-a întărit staff-ul tehnic prin cooptarea lui Marin Ionescu. Fostul înaintaş a evoluat în 23 de meciuri pentru România, dintre care câteva au rămas în istoria naţionalei de rugby.

În noiembrie 1976, ca linia a doua, Ionescu a contribuit la victoria cu 15-12, în faţa Franţei, pe stadionul Giuleşti, după o a doua repriză memorabilă pentru "stejari" - conduşi cu 9-0 la pauză, ei au avut o revenire senzaţională, impunându-se prin eseurile marcate de Dumitru Alexandru, Florică Murariu şi Mircea Paraschiv (celelalte puncte au fost reuşite de Mihai Bucos, prin dropgol).

În 1979, în primul meci pe care l-a disputat împotriva unei reprezentante a rugby-ului britanic, România a pierdut la mare luptă (12-13), la Cardiff, cu Wales XV - galezii, care dominau pe atunci Turneul celor 5 Naţiuni, au jucat sub această titulatură. Unicul eseu al echipei noastre a fost înscris de Marin Ionescu, care, la o grămadă spontană lângă linia de ţintă adversă, a plonjat cu balonul în braţe, peste colegi şi adversari!

Marin Ionescu a evoluat şi în partida cu Irlanda XV, la Dublin, încheiată la egalitate (13-13), în 1980, dar şi în meciul-test cu Noua Zeelandă, de la Bucureşti, în 1981 - "stejarii" au pierdut greu, cu 6-14 (3-3).

În ultimii ani, Marin Ionescu a activat în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite