Lotul de Kempo aduce prima medalie pentru România la Campionatul Mondial de MMA desfăşurat în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amatto Zaharia (centru), înconjurat de luptătorii din lotul naţional de kempo FOTO FR de Kempo
Amatto Zaharia (centru), înconjurat de luptătorii din lotul naţional de kempo FOTO FR de Kempo

Organizat de Federaţia Mondială de MMA (WMMAA), în cadrul Jocurilor Sport  Accord de la Sankt Petersburg, Mondialele de MMA au fost un adevărat regal al sportului de contact, ele putând concura cu succes fastul Jocurilor Olimpice.

Peste 8000 de spectatori au urmarit finalele Campionatului Mondial care au prefaţat super-gala M1 Challenge 42, spectacolul fiind unul total din toate punctele de vedere. Invitatul special a fost Marius Vizer, preşedintele Sport Accord. La tribuna VIP, au fost invitaţi Amatto Zaharia, preşedintele FR de Kempo, Florentin Marinescu, preşedintele FR de Arte Marţiale şi Octavian Budică, consilier MTS. Din punct de vedere sportiv, aceasta ediţie a fost una de excepţie, pe fiecare categorie de greutate luptând pentru un loc pe podium nu mai puţin de 20-22 de sportivi din cele 34 de ţari participante. Sportivii români au câştigat trei meciuri prin KO-uri: Irimia Alexandru, Tolea Ciumac, Alecsuţi Cătălin şi Dinu Bucalet, acesta din urma reuşind sa obţina medalia de bronz. Şi la această ediţie, lotul national a învins toţi sportivii întâlniţi din alte ţări cu exceptia ex-sovieticilor.

Luni se întoarce în ţară lotul de MMA al FR Kempo şi ajunge în Rusia lotul de Grappling şi Pankration din cadrul aceleiaşi federaţii. Federaţia Română de Kempo a calificat cei mai mulţi sportivi la această ediţie a Jocurilor Sport Accord, patru luptatori reprezentând România în Rusia: Luana Bodescu, Liviu Ionescu, Aurel Pîrtea şi Florea Sorin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite