Liverpool, noua regină a continentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
liverpool

Liverpool a învins pe Tottenham în finala Ligii Campionilor, scor 2-0 (1-0), şi a câştigat pentru a şasea oară în istorie cea mai importantă competiţie de club europeană

Scorul a fost deschis, în minutul 2, de Salah, dintr-un penalti acordat pentru un henţ comis de Sissoko. Al doilea gol al cormoranilor a venit în minutul 87, şut Origi, tare şi plasat, la colţul lung.

Nici nu începuse bine meciul, era secunda 25, şi Sissoko, care încerca să îşi coordoneze colegii prin semne,  s-a trezit că mingea îl loveşte în mână, iar arbitrul Damir Skomina nu a stat pe gânduri şi a arătat lovitură de la 11 metri. Un minut mai târziu, după proteste inutile ale londonezilor, Salah marca al doilea cel mai rapid gol într-o finală de Liga Campionilor. Egipteanul a tras prost, pe direcţia portarului, dar şutul a fost foarte puternic şi nu a putut fi deviat. Cel mai rapid gol este cel reuşit de Paolo Maldini (AC Milan) în secunda 51 a finalei din 2005 cu Liverpool

Începutul incendiar de meci nu a avut şi continuiate, până la finalul primei reprize cele două echipe practicând un joc ce a amintit de prestaţiile formaţiilor din Liga 1, poate cu un ritm o idee mai bun. Statistica primelor 45 de minute este edificatoare, Tottenham 0 şuturi pe poartă, Liverpool 2, dintre care unul a fost lovitura de la 11 metri.

Repriza secundă a venit cu un fotbal mai ofertant, infinit mai bun decât în prima parte, dar mult sub nivelul a ceea ce aşteptau microbiştii de la o finală de Liga Campionilor. Tottenham a dominat teritorial, dar toate culoarele către poarta lui Alisson erau blocate. Londonezii au devenit cu adevărat periculoşi abia după minutul 75, Son de două ori, Moura şi Eriksen scotându-l în evidenţă pe portarul lui Liverpool. 

La poarta cealaltă, a fost suficient un moment de neatenţie şi, în urma unei lovituri de la colţul terenului, Origi a rămas nemarcat şi a închis conturile.

Meciul a fost precedat de un minut de reculegere în memoria fostului internaţional spaniol Jose Antonio Reyes, care a murit astăzi într-un accident rutier. Pe parcursul momentului de reculegere, tot stadionul a aplaudat.

Liverpool a mai câştigat Liga Campionilor în 1977, 1978, 1981, 1984 şi 2005, în timp ce Tottenham a câştigat Cupa UEFA în 1972, 1984 şi Cupa Cupelor în 1963.

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Mou. Sissoko, Winks, Eriksen - H.-M.Son, Kane, Alli. Antrenor: Mauricio Pochettino

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané. Antrenor: Jurgen Klopp

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite