Julian Nagelsmann este oficial selecționerul Germaniei. De ce îi sponsorizează Bayern salariul

0
Publicat:

Federația de Fotbal a Germaniei l-a demis pe Hansi Flick pe 10 septembrie, iar la aproape două săptămâni a anunțat numele noului selecționer: Julian Nagelsmann.

Julian Nagelsmann devine selecționer la doar 36 de ani. Foto EPA EFE
Julian Nagelsmann devine selecționer la doar 36 de ani. Foto EPA EFE

”Contractul a fost semnat: Julian Nagelsmann va conduce echipa noastră către Euro 2024. Bine ai venit, Julian”, au scris azi reprezentanții federației pe pe Twitter. Chiar dacă negocierile s-au încheiat destul de repede, a fost o perioadă plină pentru cele două părți. De fapt, trei, pentru că Julian Nagelsmann era legat și de Bayern Munchen, chiar dacă fusese înlocuit cu Thomas Tuchel.

Noul selecționer avea contract cu bavarezii până în 2026, care îl plăteau cu 7 milioane de euro pe sezon, chiar dacă acesta nu antrena. Acum, campioana Germaniei nu numai că renunță la o sumă „de transfer”, dar și contribuie cu o compensație cuprinsă între un milion și 1,5 milioane de euro la salariul pe care Julian Nagelsmann îl va încasa ca selecționer al echipei naționale.

Bayern sare în ajutorul federației

„Pentru ca Nagelsmann să devină selecționer, FC Bayern ajută Federația de două ori. Forul de la Frankfurt nu-și permite să-i plătească lui Nagelsmann decât în jurul a 400.000 de euro pe lună, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 3,6 milioane timp de 9 luni. Mult sub cele 7 milioane de euro pe sezon pe care le încasa la campioana Germaniei.

Soluția? Bayern nu doar că renunță la o sumă „de transfer”, după ce l-a luat pe Nagelsmann cu 20 de milioane de euro de la RB Leipzig, în 2021, dar va contribui și la salariul acestuia. Este vorba despre o compensație unică, cuprinsă între 1 milion și 1,5 milioane de euro”, au dezvăluit cei de la Bild.

Mandatul lui Julian Nagelsmann se va întinde până după fluierul final al Euro 2024, competiție la care Germania este calificată din postura de țară organizatoare. Apoi, în funcție de rezultatele echipei, se va discuta despre o eventuală prelungire a contractului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite