JO 2020 Tokyo, fotbal: România învinge cu şansă Honduras, devine favorită la calificarea în sferturi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images / Atsushi Tomura
FOTO Getty Images / Atsushi Tomura

După o absenţă de 57 de ani din turneul olimpic de fotbal, joi după amiaza, România a debutat cu o victorie la limită, scor 1-0, în întrecerea din Japonia, reuşita românilor venind în urma unui autogol.

Chiar dacă ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc mâine, trupa pregătită de Mirel Rădoi a intrat în competiţie cu o zi înainte de deschiderea oficială a evenimentului din Japonia, fotbalul fiind unul dintre puţinele sporturi nevoite să debuteze puţin mai devreme. 

Cum Jocurile Olimpice nu fac parte din calendarul FIFA, cluburile au avut dreptul să refuze participarea jucătorilor la întrecere, asfel că majoritatea loturilor deplasate în Japonia sunt unele încropite. Excepţie nu a făcut nici ţara noastră, selecţionerul Mirel Rădoi având dificultăţi imense în strângerea celor 22 de jucători care au făcut deplasarea în Japonia. 

Jocul tricolorilor a fost şters în primele 40 de minute ale meciului cu Honduras. Nu doar că România nu şi-a creat nicio şansă de gol, dar adversarii din America Centrală ar fi putut deschide scorul în două ocazii, şut deviat scos de Aioani (min 10) şi finalizare defectuoasă Benguche (39), după ce îl driblase şi pe portarul nostru. Finalul reprizei a aparţinut însă echipei antrenate de Rădoi. Raţiu (min 42) a luat o acţiune pe cont propriu, însă şutul său nu a prins spaţiul porţii, pentru ca în ultimul minut al reprizei, după o lovitură de colţ executată foarte bine de Ciobanu, mingea să fie deviată în propria poartă de Oliva! De altfel, relevantă pentru felul în care s-au desfăşurat ostilităţile primei părţi este statistica şuturilor pe poartă, 4-0 pentru Honduras. 

Partea secundă s-a desfăşurat în aceleaşi condiţii. Hondurienii, obligaţi şi de rezultatul de pe tabelă, au încercat să forţeze egalarea, dar ocaziile au fost sporadice şi au apărut mai mult pe fondul întâmplării, în timp ce România s-a apărat pe trei linii şi s-a aventurat destul de rar în jumătatea adversă.

Citeşte şi: JO 2020 Tokyo, fotbal: Rădoi, optimist după succesul cu Honduras: „Mai putem reuşi ceva!“ Ce a declarat Mihai Stoichiţă

Au evoluat următoarele echipe:

Honduras: Guity (Perello '46) - Oliva (Cristopher Melendez '88), Maldonado (Carlos Melendez '88), Garcia, Decas - Rivas (Palma '57), Pineda, Alvarez, Rodriguez (Rejes '57) - Martinez, Benguche. Selecţioner Miguel Falero;

România:  Aioani - Raţiu (R. Grigore '75), Paşcanu, Ghiţă, Fl. Ştefan (Boboc '46) - M. Marin, Dulca - Dobre, Ciobanu (T. Băluţă '69), V. Gheorghe (Sefer '55) - G. Ganea (Sîntean '68). Selecţioner Mirel Rădoi.

Cartonaşe galbene: Oliva '26, Alvarez '48 / Dobre '44, Dulca '71, Sîntean '83.

În celălalt meci al grupei, tot astăzi, Noua Zeelandă U23 a furnizat o mare surpriză reuşind să bată Coreea de Sud U23, scor 1-0, 

Clasament: 

1-2. România 3 puncte

1-2. Noua Zeelandă 3 puncte

3-4. Coreea de Sud 0 puncte

3-4. Honduras 0 puncte

Programul tricolorilor

*Duminică, 25 iulie, ora 14.00 (Kashima): România - Coreea de Sud

*Miercuri, 28 iulie, ora 11.00 (Sapporo): România - Noua Zeelandă

Meciurile sunt transmise de TVR 1, Eurosport şi de Radio România Actualităţi.

România, la Jocurile Olimpice, turneul de fotbal

Ediţie Rezultat

1924 Optimi

1952 Runda preliminară

1964 Locul 5

Grupele turneului de fotbal

*Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franţa

*Grupa B: Noua Zeelandă, Honduras, Coreea de Sud, ROMÂNIA 

*Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia

*Grupa D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeş, Arabia Saudită

Primele două echipe din cele patru grupe se vor califica în sferturile de finală.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite