INFOGRAFIE Cine pune mâna pe trofeu? Analiza celor 32 de căpitani ai echipelor participante la turneul final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Participarea la un Campionat Mondial este o onoare pentru orice fotbalist, iar dacă respectivul are şi şansa de a fi căpitanul naţionalei sale atunci strălucirea este şi mai mare.

Toţi cei care vor purta banderola la turneul final din Brazilia visează să pună mâna pe trofeu, deşi puţini dintre ei sunt îndreptăţiţi valoric să spere la asta.
Singurul care a avut această onoare este Iker Casillas, cel care a condus Spania la triumful din 2010. „San Iker”, cum îi spun ibericii, este şi cel mai experimentat căpitan, ba chiar şi jucător al turneului, având 154 de selecţii sub tricoul campioanei mondiale şi europene, chiar dacă nu are decât 33 de ani. Casillas se află la al patrulea Campionat Mondial consecutiv şi a jucat 13 meciuri la turneele finale.

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondial


Italianul Gianluigi Buffon este şi el un veteran al Mondialelor. S-a aflat în lot la cinci turnee finale, dar în 1998 n-a jucat niciun minut, ratând ocazia de a fi precum mexicanul Antonio Carbajal, care alături de Lothar Mattheus este singurul fotbalist din lume care a jucat la cinci Cupe Mondiale.
Messi, al doilea cel mai tânăr căpitan


În general, cei care poartă banderola sunt şi veteranii selecţionatelor, însă există şi excepţii.  Leo Messi, spre exemplu, este la 26 de ani al doilea cel mai tânăr căpitan de echipă şi poartă banderola deja de trei ani. La Messi a fost vorba de o responsabilizare în plus, ştiut fiind că la în ciuda celor patru Baloane de Aur câştigate de argentinian, la nivel de naţională Messi n-are nicio performanţă notabilă. Şi mai tânăr decât Messi este sud- coreeanul Lee Chung Yong, despre care se spune că este urmaşul legendarului Park Ji Sung, care a jucat şapte ani la Manchester United.
În afara celor doi, aproape toţi căpitanii sunt trecuţi de 30 de ani, iar 13 dintre ei au depăşit 100 de selecţii la echipa naţională. Într-o situaţie mai aparte se regăseşte algerianul Bougherra, care nu mai are echipă din luna mai, după ce a încheiat conturile cu qatarezii de la Lekhwija. Bougherra s-a pregătit în cantonamentul naţionalei ţării sale şi speră ca după Mondial să-şi găsească o altă echipă de club, de preferat în Europa.

lionel messi foto afp

Ultimele nouătăţi de la Cupa Mondială din Brazilia

Căpitanii campioanelor mondiale de până acum

2010 Iker Casillas (Spania),  2006 Fabio Cannavaro (Italia), 2002 Ricardo Cafu (Brazilia), 1998 Didier Deschamps (Franţa), 1994 Carlos Dunga (Brazilia), 1990 Lothar Mattheus (Germania), 1986 Diego Maradona (Argentina), 1982 Dino Zoff (Italia), 1978 Daniel Passarella (Argentina), 1974 Franz Beckenbauer (RFG), 1970 Carlos Alberto (Brazilia), 1966 Bobby Moore (Anglia), 1962 Mauro Ramos (Brazilia), 1958 Hideraldo Bellini (Brazilia), 1954 Fritz Walter (RFG), 1950 Obdulio Varela (Uruguay), 1938 Giuseppe Meazza (Italia), 1934 Luigi Allemandi (Italia), 1930 Jose Yarza (Uruguay)

CAPITANII ECHIPELOR PARTICIPANTE LA MONDIALUL DIN BRAZILIA

capitani
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite