Încurajări de la Horia Tecău pentru Simona Halep: „Poate să câştige fiecare Grand Slam care urmează“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Tecău a revenit în ţară după succesul repurtat la US Open alături de partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer.

„Am crezut tot timpul că putem obţine din nou un rezultat bun la un turneu de Grand Slam. Într-adevăr  forma noastră din ultimele luni nu a fost acolo unde ne doream. Şi pentru noi a fost un eveniment plăcut, că s-a întâmplat acum, la US Open, să ne regăsim acea formă care se apropia cel mai mult de anul 2015. Finala am trăit-o intens. Înseamnă mult, dacă nu ciar mai mult, câştigarea acestui al doile titlu de Grand Slam. Ne doream să repetăm acea performanţă, să nu fim câştigători de un singur Grand Slam. Şi am muncit foarte mutl să ne revenim la aceeaşi formă. Experienţa din 2015 ne-a ajutat să credem în această finală. Mai sunt şi alte turnee pe care vrem să le câştigăm, Beijing, Shanghai, Viena, Paris şi Turneul Campionilor. Îmi doream foarte mult să câştigăm un nou titlu de Grand Slam, s-a întâmplat acum, şi îmi va fi greu să mă gândesc la următorul”, a afirmat Tecău.

Horia a povestit de ce a ales să se concentreze exclusiv pe proba de dublu: „La simplu cred că aş fi departe, nu mă apuc de simplu, sunt fericit şi mulţumit de cum decurg lucrurile la dublu. Îmi place să joc la dublu, nu e atât de simplu pe cât pare. La simplu mi-ar fi foarte greu. La dublu ne completăm foarte bine, când intru prea mult în gândurile mele vine el şi mă scoate şi îmi dă energia de care am nevoie. Iar când el nu e destul de concentrat îl ajut eu. Ne completăm foarte bine, ne cunoaştem, ştim cam ce trebuie să ne spunem să ne concentrăm şi să ne calmăm”.

Horia Tecău are încredere mare în faptul că şi Simona Halep va câştiga un titlu de Grand Slam. „Fiecare Grand Slam care urmează poate fi câştigat de Halep. Simona este foarte aproape de locul 1 mondial. Pentru mine contează mai puţin clasamentul, ea are o formă constantă şi de multe ori i-a lipsit foarte puţin să câştige un Grand Slam.  Are mai multă experienţă cu fiecare finală jucată şi am încredere că va veni un astfel de titlu şi pentru ea”, a mai spus Tecău.

Horia se pregăteşte de confruntarea din România şi Austria din Cupa Davis, fiind singurul jucător român cu experienţă din lotul nostru. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite