Începe primăvara sportivilor: 7.000 de oameni vor alerga în acest weekend în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeria Răcilă van Groningen (a doua din stânga), preşedinte Bucharest Running Club
Valeria Răcilă van Groningen (a doua din stânga), preşedinte Bucharest Running Club

Bucharest Running Club anunţă că aproximativ 7.000 de participanţi vor lua startul la cea de-a treia ediţie a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN care se va desfăşura duminică, 1 aprilie, începând de la ora 09.00 în Parcul Izvor.

Bucharest RUNNING CLUB a organizat conferinţa de presă pentru lansarea celei de-a treia ediţii a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN, prilej cu care au luat cuvântul:

*Iuliana Rusei, Membru Directorat, UNIQA Asigurări

*Ionuţ Niţoi, Director Hypermaket Colentina, Carrefour România

*Kent Orrgren, CEO World Class România

*Nicolae Curta, Vicepreşedine Federaţia Română de Atletism

*Valeria van Groningen, preşedinte BRC

*Laurenţiu Mihai, Multimedia Content Editor,BRC.

Duminică, 1 aprilie, 7.000 de bucureşteni iubitori de mişcare, alergători profesionişti şi amatori, copii şi adulţi, vor participa la competiţiile din cadrul UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN. 

Bucharest RUNNING CLUB– deschide sezonul evenimentelor de alergare stradală lansând provocarea de a petrece o zi în aer liber alături de cei dragi şi de a alerga împreună, în paralel cu atleţi de elită. 

Alergătorii mai antrenaţi pot parcurge 10 km individual sau 5 km la Ştafeta Volkswagen. Participanţii care au venit cu familia, pot opta să alerge sau să se plimbe împreună 1,5km sau 3,5km km la Cursa Familiilor Carrefour. Bebeluşii cu vârsta de maxim 18 luni, se vor întrece târâş şi de-a buşilea 4,2195 m, la cea de-a treia ediţie a competiţiei dedicate viitoriilor maratonişti, Cursa Bebeluşilor.

Încă din anul 2008, Bucharest RUNNING CLUB a dorit ca participarea persoanelor cu dizabilităţi, fie ei atleţi de performanţă sau nu, în cadrul competiţiilor de alergare să devină o tradiţie, iar efortul celor care au luat parte la evenimente BRC în toţi aceşti ani a reuşit să schimbe percepţia publicului larg şi să inspire o nouă generaţie de atleţi. Avem un obiectiv major la fiecare eveniment pe care îl organizăm, acela de a garanta siguranţa fiecărui participant. Acest obiectiv este greu de atins pentru atleţii în fotolii rulante şi/sau biciclete de mână din cauza duratei de timp pentru care traficul ar trebui închis, care este mult mai mare faţă de alte categorii de atleţi. Credem în continuare cu tărie că evenimentele sportive reprezintă o cale de a susţine public incluziunea socială a categoriilor defavorizate, dar din motivele enumerate mai sus, începând din acest an, atleţii în fotolii rulante şi/sau biciclete de mână au posibilitatea de a se înregistra doar la cursele pe distanţe mai scurte, respectiv, în cadrul UNIQA Asigurări 10K&Family Run 2018, la Cursa Familiilor (1.5K / 3.5K). 

Pentru că ne dorim să susţinem participarea persoanelor cu dizabilităţi la evenimentele Bucharest RUNNING CLUB, am decis să păstrăm premiille în bani, pe care le acordam acestei categorii, dar să le mutăm către cursele scurte.

În Parcul Izvor, participanţii vor putea participa la sesiuni de fitness susţinute de cei mai cunoscuţi profesionişti în domeniu, cu suportul World Class România. Printre activităţile sportive enumerăm sărituri cu coarda, Hercules, handbal, fotbal, baschet, mini triatlon, mersul piticului şi săritura in lungime. De asemenea, Lego România va fi prezent în Parcul Izvor  în zilele de sâmbătă şi duminică, cu un spaţiu de joacă interactiv pentru copii.

Participanţii deja înregistraţi sunt aşteptaţi să îşi ridice kit-urile din cadrul Sport Expo, spaţiul special amenajat în Parcul Izvor. Cei care nu s-au înregistrat online, dar vor sa alerge, pot veni de asemenea la Sport Expo pentru a ocupa ultimele locuri libere la UNIQA Asigurări 10Km individual, Ştafetă Volkswagen (2 x 5Km), Cursa Familiilor Carrefour (1,5km/3,5km), Cursa Adolescenţilor (Teens' Race) 3,5 Km şi Cursa Bebeluşilor (4,2195 m). 

Sport Expo este deschis vineri, 30 martie, între orele 15:00-19:00, sâmbată 31 martie, între orele 10:00-19:00, când se pot înscrie şi/sau ridica kit-uri precum şi duminică, 1 aprilie, în intervalul orar 07:00-16:00 dintre care doar până la 10:00 se mai pot face înscrieri doar pentru cursele de copii şi bebeluşi. 

UNIQA Asigurări  Bucharest 10K&FAMLY RUN îi fotografiază pe alergătorii care participă la proba de 10km Individual şi Ştafetă oferindu-le albume foto personalizate cu momentele din timpul evenimentului şi ale cursei.  Albumele pot fi descărcate accesând adresa menţionată pe numărul de concurs.

Se vor acorda premii în bani primilor 5 clasaţi pentru cursele competitive 10k individual, Ştafetă 2 x 5K, şi primilor 3 clasaţi din categoria persoanelor cu dizabilităţi motorii la Cursa Familiilor 3,5km. Primele 5 familii finaliste cât şi cele mai numeroase 5 familii participante la Cursa Familiilor Carrefour, alături de câştigătorii cursei Adolescenţilor, vor primi premii oferite de Carrefour România, abonamente World Class şi premii din partea UNIQA Asigurări. De asemenea, se vor acorda premii- echipamente sportive pentru primele 3 şcoli si primele 3 licee cu cei mai mulţi participanţi.

Pe toată durata desfăşurării curselor, pe traseu vor fi fost amenajate 4 puncte de hidratare şi 12 puncte de divertisment de unde alergătorii vor fi încurajaţi de trupe de toboşari, DJ şi majorete. Pe scena din Parcul Izvor vor avea loc numeroase concerte.

Ambasadorii UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run care vor fi prezenţi pe 1 aprilie din Parcul Izvor alături de familiile lor sunt: campioanele olimpice- Georgeta Damian Andrunache, Viorica Susanu, realizatorii radio-TV Eli Roman (Realitatea TV), Emma Zeicescu (TVR), Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinuşă (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro).

Evenimentul va fi transmis în direct pe website-ul www.bucuresti10km.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire şi premiere, veţi afla informaţii despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă şi despre personalităţile prezente în studioul mobil amenajat în Parcul Izvor. Transmisiunea se va desfăşura duminică 1 aprilie între orele 08:15 – 14:00.

Sponsori Bucharest 10k&FAMILY RUN: UNIQA Asigurări, Volkswagen-gold sponsor şi maşina oficială, Hervis – sponsor tehnic, Carrefour România-sponsor Cursa Familiilor şi Refreshment point, Hilton Athenee Palace–hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficială, Isostar– energizantul oficial, Ciuc Radler, World Class, City Grill, Trattoria Buongiorno, Enterix Nestle Nesquik; Parteneri media: TV City,TVR,  Europa fm, Cartoon Network, Boomerang, Men’s Health, Revista Ioana, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Mami, Sanatatea de Azi, Itsy Bitsy, News.ro, In Your Pocket, Alerg-revista oficială, Media Trust. Partenerii: Primăria Municipiului Bucureşti, PROEDUS-Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive, Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia Română de Atletism, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti AIMS, Waze, Pro Motion.it

ONG-uri prezente la Uniqa Asigurări Bucharest 10k&Family Run: Pădurea Copiilor, SAMAS, Asociaţia Help Autism, Little People, Crucea Roşie Sector 1, Organizaţia Umanitară Concordia, Asociaţia Touched Romania, Asociaţia Aura Ion, Pachamama, Asociaţia Viaţa mea MMA.

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiţii de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureştiul a fost inclus în circuitul internaţional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiţii. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 3-a ediţie a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 1 aprilie, ediţia a 7-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 12-13 mai, precum şi cea de-a 11-a ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 13-14 octombrie. Toate competiţiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate şi înscrise în calendarul internaţional al AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor şi Semimaratoanelor) şi IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competiţiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaţionale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  - www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte şi evenimente sportive. BRC organizează competiţii proprii dar şi evenimente de sport de masă pentru companii şi ONG-uri. De la înfiinţare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mişcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educaţie, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite