Încă o "ţeapă" pentru arabi. Stoican a semnat cu Al Raed şi apoi s-a răzgândit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Victor Piţurcă le-a ascuns celor de la Al Ittihad câteva clauze din contractul său cu Federaţia, Flavius Stoican a semnat cu Al Raed, după care s-a răzgândit şi a rămas la Dinamo.

Fotbalul românesc, în general, şi antrenorii români, în special, au o imagine foarte bună în fotbalul oriental. Numai că, ceea ce au construit Cosmin Olăroiu, Ladislau Boloni sau chiar Laurenţiu Reghecampf  în zona Golfului este pătat de lipsa de seriozitate a altor tehnicieni. Ultimul caz este cel al lui Flavius Stoican, tehnicianul de 37 de ani a lui Dinamo.
Conducerea clubului Al Raed, locul 12 în Arabia Saudită, susţine că are un contract semnat cu Stoican, pe care acesta nu mai vrea să-l onoreze. Tratativele s-au derulat în mare secret săptămâna trecută, iar Flavius a parafat o înţelegere pe un salariu de 25.000 de euro pe lună, de cinci ori mai mare decât cel pe care îl are la Dinamo. Între timp, Stoican s-a răzgândit, şi nu mai vrea să plece. „N-am negat niciodată discuţiile cu cei de acolo, dar semnătura mea este acolo doar pentru că oficialii clubului respectiv vroiau să se asigure că negociază cu mine”, a declarat Stoican, care şi-a mărturisit încă o dată dragostea pentru Dinamo şi pentru proiectul actual al „câinilor”.
Acea aşa-zisă semnătură de negociere, o procedură despre care nimeni n-a auzit pănă azi, îi va aduce însă lui Stoican un proces pe cap. Arabii au trimis actul la FIFA, reclamându-l pe antrenorul lui Dinamo. Şi-au luat gândul de la el, pentru că între timp s-au înţeles cu Liviu Ciobotariu, însă nu vor să lase lipsa de seriozitate nesancţionată.
Piţi a ascuns clauza
Cazul Stoican vine la puţin timp după ce Victor Piţurcă a negociat intens cu alţi arabi, cei de la Al Ittihad, pentru un contract mult mai generos în Arabia Saudită. Tratativele s-au împotmolit, după ce şeicii au aflat că Piţi are de dat Federaţiei 1,4 milioane de euro, în caz că pleacă înaintea terminării contractului. N-au vrut să achite şi acei bani şi au plecat. De la acel episod, Al Ittihad merge ceas în campionatul Arabiei şi are maximum de puncte, sub conducerea lui egiptean, în care s-a investit mult mai puţin.
Din cercul lui Piţurcă a răzbătut informaţia conform căreia, Al Ittihad încă îl mai vrea şi că selecţionerul ar putea pleca după meciurile cu Ungaria (11 occtombrie) şi Finlanda (15 octombrie). Această variantă, dar şi ceea ce s-a întâmplat după meciul cu Grecia, nu i-au căzut deloc bine preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu: „O să am o discuţie cât de curând cu Victor Piţurcă, să vedem ce gânduri are. Nu-mi place absolut deloc ca preşedinte al Federaţiei, să văd cum cineva din subordinea mea spune azi că este antrenor la naţională, iar mâine nu mai este. Ori eşti, ori nu eşti!”, a afirmat Burleanu, care a precizat încă o dată că are variante de înlocuire a lui Piţurcă. „De data asta suntem acoperiţi. Suntem interesaţi ca un antrenor român să preia naţionala şi nu sunt mulţi care pot face asta”, a încheiat el.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite