Halep, explicaţia unei decizii neaşteptate: De ce s-a retras de la Palermo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a fost văzută ultima dată pe terenul de tenis, într-un meci, la 22 februarie, în finala câştigată de la Dubai
Simona Halep a fost văzută ultima dată pe terenul de tenis, într-un meci, la 22 februarie, în finala câştigată de la Dubai

Simona Halep era aşteptată să revină pe teren la Palermo, turneu pe zgură, care se va desfăşura, între 3-9 august.

Italienii erau încântaţi că sportiva de 28 de ani şi-a confirmat participarea şi, pentru a-i face pe plac, au şi cerut o derogare din partea autorităţilor, astfel încât în momentul în care va sosi pe teritoriul Italiei, „Simo“ să nu fie nevoită să stea 14 zile în carantină, aşa cum se va întâmpla cu cetăţenii români.

Doar că, în ciuda acestor eforturi, Halep şi-a anunţat retragerea de la Palermo Ladies Open. Directorul turneului, Oliviero Palma, a confirmat pentru Digi Sport că Halep nu va mai evolua la Palermo: „Am rămas cu un gust amar după ce numărul 2 mondial, Simona Halep, a decis să se retragă de la Palermo Ladies Open. Ieri, eram foarte optimişti, chiar am informat stafful Simonei Halep că sportivii nu sunt obligaţi să stea 14 zile în carantină după ce sosesc în Italia. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, stafful Simonei Halep ne-a anunţat că sportiva nu va mai participa la turneu. Suntem foarte dezamăgăţi şi frustraţi“.

Imediat, Simona a oferit o explicaţie pe Instagram pentru decizia luată: „Dată fiind creşterea numărului de cazuri de COVID-19 din România şi fricile mele de a călători în străinătate, am luat, cu greu, decizia de a mă retrage de la Palermo. Aş vrea să mulţumesc organizatorilor turneului şi ministrului Sănătăţii din Italia pentru eforturile pe care le-au făcut pentru mine (n.r. derogarea de la intrarea pentru 14 zile în carantină“. 

Următorul turneu la care e înscrisă Simona Halep e cel de la Praga, tot pe zgură, în perioada 10-16 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite