Guvernul australian, ironizat în cazul Djokovici: Legendarul Pat Cash, interviu incendiar VIDEO

0
Publicat:

Povestea excluderii lui Novak Djokovici de la Australian Open 2022 s-a transformat într-o rană care s-a cicatrizat, odată cu trecerea timpului, dar s-a și umplut de puroi!

Victoria sârbului, duminică, la același turneu, a făcut ca tot puroiul să iasă la suprafață. Pentru Nole, descătușarea emoțională a venit sub forma unei crize de plâns. Atât de puternice au fost imaginile cu Nole, încât comentatorul Eurosport România a simțit nevoia să zică, în mod repetat, că nu l-a văzut niciodată pe campionul sârb tremurând din cauza lacrimilor.

Pat Cash, o legendă vie a tenisului australian.
Pat Cash, o legendă vie a tenisului australian.

Din fericire, deznodământul de la Australian Open 2023 a închis cercul după, probabil, cea mai mare pată neagă din istoria sportului-alb: excluderea unui sportiv perfect sănătos dintr-o competiție majoră pe baza statutului său vaccinal. Atât de mare a fost impactul episodului de anul trecut, încât acum, aproape toate cronicile și reacțiile de după finala Djokovici – Tsitsipas (6-3, 7-6, 7-6) au făcut referire și la expulzarea lui Nole din Australia, în ianuarie 2022.

Abordat de reporteri după finala de duminică, legendarul Pat Cash (57 de ani) s-a arătat încântat de faptul că Djokovici și-a luat revanșa pentru modul în care a fost tratat de autoritățile australiene, anul trecut. Cash a făcut, mai întâi, referire la restricțiile pandemice care au dat peste cap viețile oamenilor.

Sportivii trebuie să fie foarte atenți cu ce își bagă în corp. Din păcate, informațiile necesare (n.r. – privind vaccinurile anti-COVID) n-au fost disponibile, în ultimii doi ani. Și, din păcate, abia acum ne dăm seama că anumite lucruri, unele măsuri, n-au fost necesare și nu funcționează. Din păcate, am fost forțați să facem tot felul de lucruri pe care nu voiam să le facem doar ca să ne putem trăi viețile“, și-a început Cash interviul.

Novak Djokovici, triumfător la Melbourne.
Novak Djokovici, triumfător la Melbourne.

Mai departe, australianul, fost campion la Wimbledon, a făcut referire la episodul expulzării lui Nole: „Ce m-a dezamăgit, anul trecut, a fost modul în care am tratat cazul Djokovici. Mai întâi, niște specialiști independenți i-au permis să vină aici, în Australia. Iar apoi, un ministru al Sănătății, care înainte fusese ministru al Transporturilor sau ce naiba era înainte, a luat o decizie (n.r. – expulzarea sârbului) peste capul judecătorilor și tuturor celorlalți, spunând că Djokovici prezintă un risc pentru sănătatea australienilor. Tipul ăsta (n.r. – Novak Djokovici) e cel mai sănătos, cel mai fit om din lume (râde). Să sperăm că astfel de nebunii sunt de domeniul trecutului“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite