FOTO „Tigroaice“ de aur! CSM Bucureşti e noua regină a Europei, la debutul în Liga Campionilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
csm bucuresti foto mediafax

CSM Bucureşti a câştigat dramatic finala Ligii Campionilor cu Gyor, 22-22 în timpul regulamentar, 25-25 în prelungiri, 4-1 la aruncări de la 7 metri!

Multinaţionala CSM-ului Bucureşti, cu jucătoare din Danemarca, Suedia, Spania, Croaţia, Brazilia, Rusia şi România, a adus trofeul Ligii Campionilor în România. Scorul a fost egal la finalul timpului regulmentar (22-22) şi după prelungiri (25-25), dar “tigroaicele” s-au impus de la 7 metri.


Turneul Final Four al Ligii Campionilor a avut loc la Budapesta, Gyor fiind susţinută puternic de suporterii maghiari, însă din tribune n-a lipsit nici galeria românilor. Finala a fost una echilibrată, nici n-avea cum să fie altfel. Cu apărări bine organizate, cu multă ambiţie şi răutate pe semicerc şi cu tribune arhipline, CSM Bucureşti şi Gyor au mers cap la cap cam tot meciul, niciuna dintre echipe nereuşind să ia mai mult de două goluri avantaj. “Tigroaicele” au condus cu 13-12 la pauză şi au marcat rapid şi la reluare, însă a urmat o perioadă mai puţin reuşită a bucureştencelor. Finalul a fost unul pe muchie de cuţit, CSM şi Gyor fiind pe rând la conducere. Cu 20 de secunde rămase până la final, Gorbicz a marcat de la 7 metri şi a adus-o pe Gyor în avantaj. Torstenson a înscris şi ea la ultima fază din timpul regulamentar: 22-22, se intra în prelungiri! Gyor a condus la două goluri în cele 10 minute de extra-time, dar CSM a revenit din nou: 25-25 după 70 de minute, totul se decidea la 7 metri!
La aruncările de la 7 metri, pentru CSM au marcat Gullden, Martin, Rodrigues şi Brădeanu. De la Gyor a ratat Groot şi Loke, şuturi parate de Maysa Pessoa, iar CSM Bucureşti este noua campioană a Europei!

Semifinală de vis
CSM Bucureşti s-a calificat în finală după un succes memorabil cu Vardar Skopje, în semifinale. Fetele lui Kim Rasmussen au controlat meciul cap-coadă şi s-au distanţat la un moment dat chiar şi la 11 goluri. Cu Skopje au marcat Rodrigues 5 goluri, Gullden 4, Jorgensen 4, Brădeanu 4, Manea 4, Fisker 2, Bazaliu 2, Vărzaru 1, Martin 1 gol. Gyor a trecut în schimb de Buducnost la un singur gol diferenţă, iar formaţia Cristinei Neagu a pierdut şi finala mică de ieri, în faţa lui Vardar Skopje.
La nouă ani de la înfiinţare, CSM Bucureşti a participat pentru prima dată în Liga Campionilor şi, implicit, la Turneul Final Four. Ultima dată când o echipă feminină din România a disputat finala Ligii Campionilor a fost în 2010, când Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă de Viborg HK, având-o atunci în componenţă şi pe extrema dreaptă Cristina Vărzaru, în prezent la CSM Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite