Făcut ţigan, Radu Ştefan a sărit la bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul român l-a pus la punct pe Zarate, coechipierul său de la Lazio, pentru că argentinianul îl tot şicana în vestiar. Fundaşul naţionalei şi-a câştigat respectul în vestiarul celor de la Lazio după ce l-a pus la respect pe Zarate, care îl tot striga „ţigane“.

Totul ni se trage de la francezi. Adversarii noştri de mâine au promovat, de-a lungul timpului, întâlnirile cu România prin tot felul de afişe care înfăţişau şi un ţigan, cu aluzie directă spre poporul nostru. Imaginea negativă creată în jurul nostru a fost uşor adoptată şi de alţii.

Cum este cazul argentinianului Mauro Zarate (foto medalion), atacantul celor de la Lazio Roma, coleg de echipă cu Radu Ştefan.
Deunăzi, mai în glumă, mai în serios, Zarate îl tot apela pe român în vestiar, dar şi la antrenamente, cu apelativul „ţigane".

Ex-dinamovistul i-a spus coechipierului său că nu-i place să fie strigat astfel şi i-a cerut să-şi schimbe comportamentul. Argentinianul însă a continuat să-l facă ţigan pe Radu, fapt care l-a scos din minţi la un moment dat pe român. De faţă cu toţi ceilalţi colegi de la clubul roman, Radu Ştefan a sărit la gâtul sud-americanului, spunându-i: „Asta să fie ultima oară când îmi mai spui aşa!".

Episodul a fost confirmat şi de Victor Becali, impresarul fotbalistului: „De atunci, el este foarte respectat în vestiar. Fane Radu a devenit chiar unul dintre liderii lui Lazio", a spus agentul de jucători.

L-a bătut şi pe Mexes!

Ştefan Radu e foarte iute la mânie! „Lazialul" i-a aplicat o corecţie şi lui Mexes, francezul luat în lot de Laurent Blanc pentru meciul cu noi. S-a întâmplat la un derby AS Roma-Lazio, când, într-o încăierare generală, românul i-a aplicat un cap în gură lui Mexes. Atunci, Radu era nervos şi că făcuse un meci slab, pierdut de echipa lui cu 2-1. Între timp, ex-dinamovistul a devenit un om de bază la echipa care conduce acum plutonul în Serie A.

Mircea Lucescu vede  meciul din Turcia

Mircea Lucescu nu va fi în România în acest week-end, urmând să plece, alături de soţia sa, Neli, în Turcia. Antrenorul va urmări de la Istanbul meciul pe care fiul său, Răzvan, îl are la Paris, cu naţionala în campania de calificare la Campionatul European din 2012. „Sunt român şi am emoţii ca orice alt om, dar vreau să mă detaşez puţin de îmcărcătura partidei cu Franţa", ne-a declarat Il Luce.

Clasament Grupa D

1. Albania    2    2-1    4 p.
2. Belarus    2    1-0    4 p.
3. Franţa    2    2-1    3 p.
4. Bosnia    2    3-2    3 p.
5. ROMÂNIA    2    1-1    2 p.
6. Luxemburg    2    0-4    0 p.

Meciurile următoare:

-Azi: Albania - Bosnia, Luxemburg - Belarus
-Mâine: Franţa - România
-12 octombrie: Belarus - Albania, Franţa - Luxemburg
-25 martie: Luxemburg - Franţa
-26 martie: Bosnia -
-România, Albania - Belarus
-29 martie: România - Luxemburg

"Toată lumea are aşteptări mari de la naţională, dar acum suntem în reconstrucţie. E foarte greu să mergem la Euro, dar sperăm să facem lucrurile cât mai bine la Paris. E dificil să revenim la nivelul de acum câţiva ani."
Gheorghe Hagi
fost fotbalist

Victor Becali: „Marica se gândeşte să nu mai vină la naţională"

Marica este deranjat de criticile pe care le-a primit



Agentul de jucători Victor Becali susţine că Ciprian Marica este foarte dezamăgit din cauza tensiunilor existente în jurul echipei naţionale.

„Eu am vorbit cu el, Ciprian e foarte afectat. M-a sunat ca să se sfătuiască cu mine. Mi-a zis: «Decât să mi se facă atâta atmosferă în faţa opiniei publice, mai bine să mi se spună să nu mai vin şi asta e». Nu este normal ce se întâmplă, Marica nu e un jucător oarecare", a spus Victor Becali.

Supărarea lui Marica ar porni de la faptul că atacantul ar fi cedat nervos la antrenamentul de marţi, motiv pentru care a fost scos din echipa de bază. În aceste condiţii, atacul naţionalei va fi alcătuit din Daniel Niculae şi Bogdan Stancu.

De ­altfel, vârful lui VfB Stuttgart, care a mai avut un conflict cu Răzvan Lucescu şi după meciul cu Israel, n-a fost titular nici în partida precedentă, cu Belarus, când a intrat abia în minutul 83. Tricolorii au lăsat în urmă frigul din România, unde noaptea s-au înregistrat chiar şi -5 grade Celsius, pentru căldura din Franţa, unde mercurul termometrelor arată 22 de grade Celsius.

Delegaţia echipei naţionale a României a plecat, ieri după-amiază, cu o ­cursă charter, la Paris, unde au ajuns în cursul serii. Naţionala va sta în hotelul "Renaissance Paris", situat în cartierul La Defense.

"Decât să mi se facă atâta atmosferă în faţa opiniei publice, mai bine să mi se spună să nu mai vin şi asta e."
Ciprian Marica
atacant România

„Generaţia de Aur" a refuzat invitaţia Federaţiei

Federaţia Română de Fotbal i-a invitat pe membrii „Generaţiei de Aur" să facă parte din delegaţia oficială pentru meciul cu Franţa, însă în avionul care i-a dus pe „tricolori" la Paris n-au luat loc decât foştii fotbalişti care sunt angajaţi ai FRF. Motivul? Restul componenţilor naţionalei anilor '90 fie au de condus antrenamente la echipele lor de club, categorie în care sunt incluşi Marius Lăcătuş, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu şi Viorel Moldovan, fie sunt implicaţi în alte proiecte.

Gică Hagi va pleca sâmbătă în Turcia, pentru a stabili datele unui viitor turneu pentru Academia Hagi, Gică Popescu îşi serbează ziua de naştere chiar în ziua meciului de la Paris, Ilie Dumitrescu se află sub contract cu Digi Sport, iar Florin Prunea n-a fost lăsat de autorităţi să plece la Paris, având interdicţie de a părăsi ţara. În schimb, Prunea a primit „verde" pentru a o însoţi pe Dinamo în Germania, la Karlshrue, acolo unde roş-albii vor susţine un amical, datorită funcţiei de manager sportiv pe care o are în organigrama clubului.

Niculae: „Mutu nu e Messi!"

image

Daniel Niculae, pregătit de un meci mare la Paris



Daniel Niculae, singurul român din Ligue 1, a acordat un interviu cotidianului „L'Equipe", în care a analizat situaţia naţionalei României înaintea meciului de la Paris. Iată principalele puncte ale discuţiei sale cu jurnaliştii francezi.

România, mai slabă decât în anii trecuţi?. „Sper că e doar o părere, vom vedea după meci. Rezultatele noastre nu sunt rele, doar că nu reuşim să marcăm mai mult ca adversarul. Nu mai avem nici aceleaşi valori ca în trecut. Deşi avem o echipă bună, prea puţini dintre noi evoluează în străinătate".

Absenţa lui Mutu. „Avem lideri, dar nu avem un «Messi». Deşi ne-ar fi fost de ajutor, un jucător nu poate câştiga de unul singur. Noi ne bazăm pe un grup de 18."

Naţionala României. „Antrenorul insistă pe noţiunea de grup. Avem o echipă echilibrată, compusă din tineri entuziaşti şi veterani, care vin cu experienţa"

Ne temem de Franţa? „Este cea mai puternică echipă din grupă, dar asta nu înseamnă că am pierdut deja meciul. Suntem aici să jucăm şi să câştigăm. O victorie ne-ar reda moralul şi este posibilă. Respectăm pe toată lumea, dar nu ne temem de nimeni."

Nu ne mulţumim cu un egal! „N-ar fi un rezultat bun pentru nicio echipă, ambele trebuie să câştige. Doar că noi avem parcă mai mare nevoie de victorie."

Hagi: „Franţa a stârnit milă la Mondiale"

Gheorghe Hagi a acordat şi el un interviu pentru cotidianul „L'Equipe", în care a deplâns situaţia actuală a României, dar şi pe cea a Franţei. „Românii sunt frustraţi din cauza ultimilor zece ani. Franţa rămâne Franţa, însă nu trece nici ea printr-un moment bun, aşa că orice e posibil. Deşi a fost mult timp un exemplu pentru toată lumea, la ultimul CM Franţa a stârnit un pic de milă", a spus acesta.

Fluieraţi de fani la un meci de baschet

image

Benzema (în alb) a fost totuşi solicitat pentru nişte fotografii



Prezenţi miercuri seară la un meci amical de baschet, disputat la Paris-Bercy, între echipele americane New York Knicks şi Minnesota Timberwolves, scor 100-106, elevii lui Blanc au avut parte de o surpriză neplăcută. Potrivit site-ului www.football.fr, în momentul în care fotbaliştii naţionalei au fost prezentaţi pe ecranele- gigant din sală, aceştia au fost huiduiţi copios de public. „Cocoşii" au primit şi aplauze, dar din partea unui număr mic de fani.

Şi cotidianul „Le Parisien" scrie de asemenea că unii spectatori au aplaudat echipa Franţei, în timp ce alţii, „mult mai zgomotoşi", i-au huiduit pe fotbalişti. La finalul partidei, baschetbalistul Ronny Turiaf (New York Knicks) a făcut schimb de tricouri cu Florent Malouda şi i-a oferit fotbalistului o pereche de ghete. Baschetul este foarte popular în Franţa, mulţi jucători din Hexagon evoluând în NBA, cei mai cunoscuţii fiind Tony Parker (San Antonio), Boris Diaw (Utah Jazz) şi Mickael Pietrus (Orlando Magic).

Altfel, după Bacary Sagna, fundaşul stânga Benoit Tremoulinas a declarat şi el forfait după o accidentare în cantonamentul Franţei. În locul său, Laurent Blanc l-a chemat pe Aly Cissokho, de la Lyon.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite